Крісло-мішок: переваги і особливості вибору

Безкаркасні меблі в 60-і роки минулого століття придумали італійці. А зараз, в світі високих технологій, як не дивно, в тренді знову простота. Крісла-мішки - незамінна річ сучасного інтер'єру, будь то ресторан, діловий офіс, чи затишне домашнє «гніздечко».

У ньому зручно відпочивати - розслаблення настає миттєво, тому що крісло відразу ж приймає форми вашого тіла і так ніби ласкаво обіймає. Лікарі навіть рекомендують такі крісла людям з хворою спиною. Хоча, відпочивати в них, як правило, люблять всі члени сім’ї, цей аксксуар завжди нарозхват. І якщо ви вже уявили себе комфортно “розваленим” в затишному кріслі-мішку і мрієте зробити цю вигідну і корисну покупку, ось вам посилання sanchobag.com.ua/blog/krislo-mishok-grusha/, там ви знайдете дійсно чудові функціональні моделі.

Втім, є декілька моментів, на які варто звернути увагу, купуючи крісло-мішок:

Чи є внутрішній чохол, з чого він зроблений?

Багато виробників для зменшення собівартості використовують для виготовлення внутрішнього чохла низької щільності нетканий матеріал «спанбонд» (напівпрозорий, часто його застосовують для парників, чорного і білого кольору), що робить крісло легко вразливим, так як така тканина швидко рветься, і кульки висипаються, в наслідок чого заміна наповнювача і внутрішнього чохла обійдеться вам в копієчку.

Наповнювач

Важливо, щоб усередині мішок складався з пінополістиролу первинної обробки, Тобто з цілісних кульок маленького діаметра 2-5 мм, не більше! Якщо кулька велика, що дуже часто зустрічається на ринку, він швидко зношується, і крісло просідає. Дрібна кулька дозволяє кріслу прослужити набагато довше. Через якийсь час, звичайно, потрібне досипання наповнювача.

Люверси, подвійний шов, ручка для перенесення

Зверніть увагу на зовнішній чохол. На ньому повинні бути міцні подвійні шви і довга блискавка - подвійні шви не дозволять вашому мішку лопнути, а завдяки довгій блискавці внутрішній чохол легко витягти, а зовнішній чохол випрати. Якщо крісло зроблено з плащової тканини або шкіри, у верхній частині обов’язково повинні бути люверси (круглі отвори з металевою окантовкою). Інакше при навантаженні повітря не встигає виходити, і тканина може порватися. Мішок обов’язково повинен бути оснащений ручкою для перенесення!

Тканина для чохлів підбирається на замовлення, в залежності від мети використання. Якщо крісло буде стояти на дачі, то краще вибрати матеріал, який легко можна витерти вологою ганчіркою, наприклад, «Оксфорд». Для будинку є варіанти з велюру або жаккарда. Для офісу зазвичай купують крісла з меблевої екошкіри.

До речі, крісло-мішок дуже зручно транспортується - важить воно від 2 кг, і завжди можна взяти парочку з собою на відпочинок. Тим більше, що крісло-мішок забезпечено зручною ручкою для перенесення.