Більярд для рибалок, зроблений з човна

Як відомо, кожній професії притаманний свій гумор. Всім добре відомий солдатський прямолінійний, і можливо дещо тупуватий гумор, чи тонкий чорний гумор людей "в білих халатах". А от у рибалок з Північної Парраматти (North Parramatta), містечка, що є передмістям австралійського Сіднею своє почуття гумору. Кілька років тому вони замовили в місцевій мануфактурі Master Billiards більярдний стіл у вигляді рибальського човна, який тепер красується в тамтешньому прибережному барі

У кожної професії є специфічні дрібнички, що обіграють її реалії. Приміром, запонки у вигляді скальпелів, що схрещуються у лікарів або цілий ряд високотехнологічних прикрас для техноманів і програмістів. А ось австралійські рибалки вирішили довести цей фетишизм до максимуму. Вони замовили на фабриці Master Billiards більярдний стіл у вигляді рибальського човна.

Зрештою, це диво не нове, більярдні столи вже багато з чого робили, і часом з таких речей, що на перший погляд абсолютно ніякого відношення не мають до більярду, наприклад зі старого автомобіля Ford Shelby GT 350 моделі 1965-го року, про який вже колись була замітка на “Вікнах”. Справжні поціновувачі популярної гри подібні експерименти будуть розцінювати як якесь непотрібне “збочення”, адже все для бильярда можна придбати в компанії Billiard-Partner, і нічого нового придумувати не варто.

Пітер МакКі (Peter McKee), власник мануфактури Master Billiards, стверджує, що це замовлення - найбільш незвичайне за десятиліття його професійної діяльності. І найдорожче, зрештою, теж. Адже для створення цього столу довелося купити справжній швидкісний човен, старий правда, і вже на основі його корпусу створювати більярдний стіл. В результаті вартість цього замовлення склала цілих 60 тисяч американських доларів. Через незвичайну форму цей більярдний стіл має на одну лузу більше, ніж звичайний (розташована на «носі» човни). А кулі, що потрапили в ці лузи, йдуть по трубі до виходу в задній частині судна» (туди, де раніше був гвинт).

Цей незвичайний більярдний стіл у вигляді човна зроблено в пам’ять про місцевго воднолижника Брайана Рікса (Brian Rix), який загинув у 1999 від зіткнення з човном, і судячи з усього був палким шанувальником популярної гри.