Без дзеркал. Оригінальні двері шаф-купе як акцентована деталь інтер’єру

В більшості помешкань, де присутні шафи-купе, в оздобленні дверей застосовуються дзеркала. Взагалі-то, це універсальний функціональний прийом, що дозволяє візуально розширити простір, додати більше світла. Зрештою, не завжди є можливість облаштування дзеркала (на повний зріст) як окремого меблевого аксесуару, а без нього, погодьтесь, ніяк не обійтись.

А що, як привнести різноманітність в інтер’єр, адже дзеркальні дверцята шаф далеко не кожному до вподоби? І тут на допомогу приходять деякі оригінальні дизайнерські рішення. До речі, ось тут https://lamelio.com.ua/ua/shafi-kupe представлено великий асортимент стильних, функціональних шаф-купе від інтернет-магазину меблів Lamelio.

Залиште свій слід

Відмінний спосіб додати контрасту в нейтральну палітру вбиральні - виконати дверцята шаф з темної деревини, оформляючи свого роду перехрестя в безлічі “комірчин”. Для тих, кому подобається малюнок «Х», такий декор дверей допоможе крім іншого здійснювати вентиляцію предметів одягу в шафах - з внутрішньої сторони до дерев’яних рамок просто кріпиться тонка тканина, відповідна за кольором.

Для шафи на фото вгорі використана шовкова тканина нейтрального відтінку, але ви можете застосовувати більш яскраві тони для підняття настрою і додання більш позитивної атмосфери вашій гардеробній кімнаті.

Використовуйте східні мотиви

Замість традиційних дверей для шаф-купе спробуйте привнести трохи східної краси в стиль вашого приміщення. Використовуйте практику фен-шуй для створення гармонійної і збалансованої обстановки.

За допомогою екранних дверей неяскравим забарвлення ви не тільки привнесете нотки Азії в обстановку спальні, але і зможете урізноманітнити колірну гаму приміщення.


Зробіть акцент на ваші шафи

Ви можете зробити вашу шафу акцентним елементом інтер’єру. Використовуйте відомий метод штучного старіння дерев’яної меблювання - деревина горіха виглядає антикварною, якщо частково обробити її світлою штукатуркою.

У представленому на фото образі спальні, двері шафи не доходять до підлоги, стикаючись з білосніжною панеллю, розміщеною спеціально для того, щоб шафа мала більш вбудований вид. Така шафа відмінно виглядає на тлі оброблених декоративною штукатуркою стін, особливо, якщо спальня виконана в одному з напрямків стилю кантрі, прованс або шеббі-шик.


Використовуйте принцип гаражних дверей

Якщо у вас досить вузька гардеробна або мало вільного місця в спальні, щоб розмістити розпашні двері (для їх відкривання потрібно мінімум метр вільного простору), спробуйте великі «гаражні» двері на полозах.

Великі двері як в гаражі або сараї може відкривати лише шафа або простір всієї кімнати, в залежності від положення. У білосніжному виконанні такі двері не будуть виглядати важкувато, і можуть привнести нотки сільського життя в обстановку вашого приміщення.


Додайте шафі вентиляції

Якщо ви використовуєте конструкцію дерев’яних жалюзі у верхній частині дверей шаф, то дозволяєте повітрю циркулювати в просторі навколо шафи. Це дуже зручно і практично, особливо для південних районів.

На фото представлений дизайн-проект спальні в одному мексиканському будинку. Для виготовлення дверей використовувалася місцева деревина, добута в лісах Канкуна. В оформленні цієї вбудованої шафи дизайнери вирішили використовувати в арковій частині дзеркальну вставку, щоб створити ілюзію заломлення простору кімнати.