Бавовна, льон, шовк, синтетика: обираємо матеріал постільної білизни

Людина проводить близько 30% усього свого життя в стані сну. Сон дуже важливий для здоров'я людини, а щоб він був міцним і приємним, потрібно спати з комфортом. І в цьому контексті дуже важливо правильно підібрати постільну білизну.

Як визначити, з якого матеріалу краще купувати постіль? Як розібратися в широкому асортименті, пропонованому магазинами? Без сумнівів, в інтернет-магазині uamag.net ви зможете купити постільну білизну найвищої якості, а якщо шопінг вас застав у іншому місці, то щоб не виникало ніяких сумнівів і щоб продавець не ввів в оману, розглянемо докладно інформацію про те, як правильно вибрати постільну білизну.

1. Не варто вибирати білизну з синтетичних тканин. Це найгірший варіант! Гігроскопічності у синтетики ніякої, тобто влітку і взимку буде вкрай незручно. Не буде комфортно, і користі здоров’ю немає. Те, що до цих пір виготовляють синтетичні комплекти постільної білизни, виправдовується низькою ціною і зручністю прасування. Вони або не мають потреби в прасуванні, або прасуються швидко і легко.

2. Льон, навпаки, дуже складно прасувати. Але це єдиний його недолік, а плюсів дуже багато. Льон гігроскопічний, добре вбирає вологу, підтримує тепло і є досить-таки міцним матеріалом. Ціна висока, але воно того варте.

3. Натуральний шовк - відмінний матеріал для постільної білизни, один з найкращих, але коштує він дуже дорого. У спростування поширеної помилкової думки щодо натурального шовку (багато хто вважає, що він холодить, не пропускає повітря, неприємний і слизький) хотілося б пояснити один момент. Всі ці негативні якості відносяться тільки до штучного шовку. Це зовсім різні тканини!

Штучний шовк привабливий, виглядає красиво, коштує відносно дешево, але в плані комфорту це поганий матеріал для постільної білизни. Натуральне - краще по всім параметрам. Порада - якщо надумали брати шовкову постільну білизну, то зупиніться на японській. Європейське виробництво трохи гірше за якістю. А Китай і Туреччину краще взагалі не брати.

4. Новомодні комплекти постільної білизни з бамбука мають протимікробну дію, добре підтримують температурний режим і при правильному догляді (якщо дотримуватися рекомендацій з прання і прасування на ярличку) є зносостійкими.

5. Найпоширеніший варіант - це бавовна. Його обробляють різними способами, і як від цього, так і від якості сировини залежить ціна, яка сильно відрізняється для постільної білизни. Він м’який, добре пропускає повітря і вологу, приємний. Недоліки - це можливість вигоряння кольору на сонці і невелика усадка в процесі прання.

6. Бязь, поплін, сатин - це види плетіння тканин. Вони не обов’язково будуть бавовняні або інші натуральні, такі способи бувають і з додаванням синтетики. Так що не вірте продавцям, які стверджують, що «бязь - натуральна бавовна», а звертайте увагу на склад тканини.

Отож, все зводиться до того, що краща постільна білизна з натуральних тканин, хоч і коштує дорожче. Втім, як відомо, хороші речі не бувають дешевими.