Мій дім - моя фортеця. Як вибрати сигналізацію і захистити своє житло від злодіїв

Охоронна сигналізація для квартири - не розкіш, а необхідність, продиктована реальністю. Яка система дійсно гарантує безпеку майна?

Типи і види сигналізації для квартири

Ринок охоронних сигналізацій пропонує системи для всебічного захисту об’єкта:

- стандартне відеоспостереження;

- реагування на появу диму, затоплення, порушення рівня інфрачервоного випромінювання в кімнаті;

- контроль доступу в квартиру.

Ці системи можуть встановлюються як окремо, так і в комплексі. Останній варіант, звичайно, надійніше.

Незалежно від складових елементів система безпеки може бути:

- пультовою - передавати тривожний сигнал по телефону, радіо або GSM каналу в охоронне підприємство. Оперативна бригада відразу виїжджає на об’єкт і повідомляє його власнику про ситуацію, що склалася;

- автономною - передавати тривожних сигнал на телефон власника квартири, який вирішує, як діяти в ситуації. Перед тим, як вибрати охоронну сигналізацію для квартири автономного типу, слід подумати, чи готові ви до оперативного реагування на інформацію про злом дверей або загоряння приміщення.

Існують провідні та безпровідні сигналізації. Монтаж перших вимагає штробления стін для прокладки кабелю, тому задуматися про такі системи безпеки краще перед ремонтом. Для установки бездротового обладнання не доведеться пошкоджувати обробку підлоги або стін, тому роботи можна проводити в уже оформленому інтер’єрі.

Системи безпеки відрізняються за типом постановки / зняття з сигналізації. Це один з трьох варіантів:

- ключ Touch Memory. Компактний і зручний, але легко втрачається і складно відновлюється;

- радіобрелок. Зручний і функціональний, але, як і ключ, може загубитися в невідповідний момент;

- пін код. Не загубиться, але вимагає установки панелі для введення. До речі, панель для пін-коду оснащується тривожною кнопкою.

Яку сигналізацію вибрати для квартири?

Відповідь очевидна - максимально надійну! А реалізувати це допоможуть досвідчені фахівці компанії ТОВ «Охорона – Київ». В ідеалі охоронна сигналізація для квартири - це програмно-технічний комплекс з охоронних датчиків різного типу дії (реагують на рух, звук розбивання, затоплення, поява диму і домішок побутового газу і т.д.).

Краще вибрати систему з повним і частковим режимом охорони квартири. Повний режим - це стандартна постановка об’єкта на охорону, в якій задіяні всі датчики і контролюється рух всередині приміщення. Він використовується, коли всі пішли з дому. При частковому режимі активувати тільки частини датчиків, які моніторять периметр квартири, контроль руху всередині об’єкта відключений. Він забезпечує безпеку, коли ви залишаєтеся вдома.

Так як встановити систему безпеки самостійно неможливо, всі питання вирішуйте з фахівцями охоронних підприємств. Вони оцінять об’єкт і порадять, яку сигналізацію вибрати для квартири конкретної планування і квадратури.

Ціна питання

Те, скільки коштує встановити охорону в квартирі, залежить від того, яку сигналізацію і комплектацію ви вибрали. В середньому, ціна на обладнання і його установку стартує від 5000 грн. Додайте до цього щомісячну абонплату (розмір визначає набір послуг) - від 200 грн. Точну цифру, скільки коштує встановити охорону в квартирі, назве менеджер компанії, якій ви довірите безпеку свого житла.