SawStop - найбезпечніша циркулярна пила

Статистика говорить, що тільки в Україні щороку трапляється близько тисячі каліцтв, пов'язаних з циркулярним пилами. Звучить жахливо і тим більше дивно, що для вирішення цієї проблеми конструктори вирішили зробити ще одну пилу! Правда, пила вийшла зовсім незвичайною. Компанія SawStop зуміла розробити верстат, який уміє зупиняти диск циркулярки за частку секунди - варто тільки шкірі доторкнутися до нього.

Циркулярна пила SawStop з унікальною системою аварійного блокування здатна відрізняти дерево від людської плоті: гострий диск моментально зупиняється, як тільки його зуби доторкнуться «нештатного» живого матеріалу.

Нова пила SawStop використовує той факт, що людське тіло проводить струм набагато краще, ніж дерево, і має більшу індуктивністю. Це дозволяє підключеним до диска електронним датчикам, що становлять серце системи безпеки інструменту, миттєво відреагувати на дотик диска пальцем, рукою або будь-якою іншою частиною тіла. Як тільки в ланцюзі виникає аварійний сигнал, на тонкий і плавкий дріт, який утримує пружину гальмівного механізму, подається потужний розряд струму з ємного конденсатора. Дріт плавиться і гальмо намертво блокує диск. Весь процес займає кілька мілісекунд, а це означає, що в сунувши руку під диск цієї пилки, ви швидше за все відбудетеся легкою подряпиною - замість того, щоб отримати серйозне каліцтво.

На жаль, вся система аварійного гальмування є одноразовою і призводить до фатального пошкодження диска. Заміна аварійного блоку, що включає в себе гальмо, пружину і легкоплавкий фіксатор, обійдеться в 70 доларів. Приблизно стільки ж доведеться віддати за новий диск. Однак, погодьтеся, всі ці витрати окупають себе з лишком - новий палець коштує набагато дорожче!

А тим часом на сайті https://armoth.net/ ви зможете вигідно замовити полотна для пил, стрічкові пилорами, інше деревообробне обладнання, комплектуючі для нього, опалювальну техніку відомих виробників.