Бережіть хребет і суглоби: як зрозуміти, що пора йти до лікаря, і чи можна уникнути операції

За даними статистики Всесвітньої організації охорони здоров'я, 80% населення страждає від захворювань хребта. Чому так відбувається? Інтернет-опитування показують, що тільки 29% людей звертаються до лікаря відразу. Решта відкладають на потім, шкодують грошей і вдаються до самолікування.

Час летить непомітно, хвороба розвивається швидко. Біль у спині переростає в грижі і протрузії. Артрити і артрози викликають труднощі руху, скутість і сильні болі в суглобах. У важких випадках доводиться заміняти суглоб на протез або видаляти грижу. Але бути здоровим просто: потрібно усувати проблему на самому початку її розвитку. Тому не гайте часу, зверніться до лікаря відразу ж при появі одного з наступних симптомів:

- біль у суглобах;
- хрускотіння;
- зміна форми суглоба, припухлість;
- біль в спині і в шиї;
- біль в голові, мігрені, запаморочення;
- біль в ногах, крижах і органах малого тазу;
- часте оніміння кінцівок;
- обмеження рухливості і скутість;
- скутість рухів після пробудження; втрата життєвого тонусу.

Отож, якщо ви відчуваєте щось подібне, потрібно пройти грунтовне обслідування, а тут ви знайдете адреси кращих у Львові клінік.

Але що робити, якщо хвороба вже переросла в хронічну стадію? Чи можна уникнути операції з видалення грижі або протезування суглоба, обернути час назад?

На щастя, медичні технології постійно розвиваються, і сучасні винаходи з усього світу дозволяють лікувати хребет і суглоби без операції. Такі методики неінвазивні і безболісні, тому відмінно підходять для лікування захворювань у гострій і хронічній стадії.

Роботизована система позбавляє від болю, набряків і ішемії навіть при серйозних захворюваннях хребта. Апарат був розроблений американськими вченими спільно з інженерами НАСА. Такі технології нерідко рятують від операції з видалення грижі. При цьому маленька грижа може піти зовсім, велика - скоротиться на 1-2 мм.

Найчастіше біль у спині виникає, коли хребці зміщуються і рухається один на одного. Апарат дбайливо розтягує м’язи, що щільно прилягають до хребців. В результаті міжхребцевий простір збільшується, і біль минає. Система впливає тільки на пошкоджений сегмент хребта і не зачіпає здорові частини. Лікар складає індивідуальну програму в залежності від особливостей кожного пацієнта.

Високоінтенсивний лазер, розроблений італійськими вченими, знімає болі будь-якого характеру. Лазеротерапія застосовується для лікування артрозу, остеохондрозу та інших дегенеративних змін в хребті і суглобах. Процедура знімає запалення і запускає процес регенерації. Її перевага в тому, що імпульси світла проникають так глибоко до місця ураження, як потрібно, впливають локально і не травмують навколишні тканини.

Ударно-хвильова терапія прийшла до нас з Німеччини. Процедура швидко усуває біль і відновлює рухливість, знімає набряк і запалення. Методика застосовується при комплексному лікуванні міжхребцевого диска, при лікуванні артрозу, остеохондрозу і болі будь-якого характеру. Імпульс перетворюється в ударну хвилю і проникає глибоко в уражену тканину, запускає процес відновлення. Головне достоїнство терапії в тому, що з болем вона справляється практично миттєво.