Спростовуємо міфи про металочерепицю

Металочерепиця в даний час є одним з найбільш затребуваних матеріалів на будівельному ринку, але тих, хто сумнівається є багато. А раз є сумніви, то з'являються міфи. Навколо металочерепиці їх склалося чимало, так як далеко не всі вірять, що існує матеріал, який би настільки відповідав запитам більшості покупців. Спробуємо розвіяти основні з них.

Міф 1. Металочерепиця - це дорого.

Якщо порівнювати зі звичайним шифером або оцинковкою - так, металочерепиця коштує трохи дорожче. Але ми ж хочемо не просто дах, а красивий, сучасний і довговічний дах, і в цьому сенсі шифер і оцинковка, звичайно, не можуть розглядатися, як альтернатива металочерепиці, особливо такої якості, як представлена на сайті albatroskiev.com.ua компанії “Альбатрос”.

Якщо ж порівнювати з більш реальними конкурентами - шифером з бітумного картону або пластику, то, по-перше, різниця у вартості такого шиферу та металочерепиці не настільки значна, а, по-друге, необхідно брати до уваги термін служби покрівлі - шифер вицвіте вже через кілька років і, відповідно, втратить товарний вигляд, а металочерепиця буде служити десятиліттями. Таким чином, з точки зору співвідношення ціна / якість конкурентів у металочерепиці просто немає і бути не може!

Міф 2. Металочерепиця - це не економно (залишається багато обрізків).

Обрізків при монтажі, дійсно, може залишитися багато, але лише через непрофесійний підхід. Для уникнення подібних проблем необхідно звертатися до профільних компанії, де фахівці на підставі вашого проекту проведуть комп’ютерний розрахунок і нададуть повну специфікацію необхідних матеріалів, що позбавить від надлишків і дозволить облаштувати покрівлю з мінімальними витратами.

Міф 3. Дах з металочерепиці погано зберігає тепло і шумить під час дощу.

І знову ж таки, варто вести мову про непрофесійний підхід, на цей раз - при проведенні будівельно-монтажних робіт. При дотриманні всіх технологічних вимог - використанні тепло- і гідроізоляції, правильному влаштуванні вентиляції - покрівля з металочерепиці не піднесе ніяких неприємних сюрпризів.

Міф 4. Якість металочерепиці визначається в першу чергу товщиною листа.

Товщина листа, дійсно, важливий параметр, але далеко не визначальний. Не менше значення мають якість сировини (металу), з якого виробляється лист, якість полімерного покриття і грунтовки. Крім того, варто звертати увагу на геометрію листа, в тому числі - стикування замків. Докладні консультації за всіма характеристиками можна отримати в офісах профільних компаній і, виходячи з отриманої інформації, зробити правильний вибір.

Міф 5. Всі продавці однакові. Черепицю можна купувати у будь-кого.

На жаль, не всі продавці однакові. Нерідкі випадки, коли покрівельні фірми не дотримуються терміни поставок або постачають матеріали не в повному комплекті. Виключити подібні неприємності і купити металочерепицю в мінімальні терміни, необхідній кількості і за оптимальними цінами, можна звернувшись в компанію, що є безпосередніми виробниками продукції.