Google готує до випуску найпотужніший у світі планшет

На тлі того, як впевнено зростають продажі смартфонів, продажі планшетів продовжують падати. Користувачі просто не знаходять таким пристроям належного застосування - для роботи на ходу досить смартфона, а для серйозної роботи, наприклад, з файлами і папками, можливостей планшетного ПК на ОС Андроїд явно не вистачає.

Компанія Google зважилася на сміливий експеримент, який може підняти популярність планшетів до колишнього рівня. Інженери готують до випуску новий планшет, який стане, як запевняють розробники, найпотужнішим у світі. Побачимо ми його в продажу ще не скоро, а зараз інтернет-магазин https://mobilak.in.ua/ пропонує великий асортимент сучасних планшетів, смартфонів і інших мобільних гаджетів.

Отож, пропонований Google пристрый базується на потужньому процесорі Qualcomm Snapdragon 845 з частотою такту 2,80 ГГц і доповнений графікою Adreno 630. При цьому оптимізований так, що зможе працювати більше доби в режимі активного екрану. Але найголовніше в іншому - новинка буде працювати не на Андроїд, а на операційній системі Chrome OS, що є чимось середнім між такими «операційками», як Linux і macOS.

Відомо, що інтерфейс планшета буде простим, але досить зручним, оскільки в нього увійде тільки найнеобхідніше, тому гаджет буде надшвидким. Також в ньому з’явиться низка функцій, про які давно мріяли користувачі. Відзначається, що розробники уникали різних «спрощень» і забезпечили можливість комфортного використання клавіатури і миші, що додатково підключатимуться. Імовірно, планшет буде представлений в жовтні 2018 року, а його ціна не перевищить позначки в 500 доларів.

Варто зазначити, що планшети на Android і iOS з кожним днем ​​все менше приваблюють потенційних покупців, які незадоволені їх функціональними можливостями. Продажі планшетних комп’ютерів на Windows 10 поступово збільшуються, однак багато хто не готовий їх купувати, знаючи всі проблеми і болячки «вінди» для ПК. Нещодавно відбувся офіційний анонс планшета під назвою Acer Chromebook Tab 10, який працює на жодному з трьох цих операційних систем, а руку до його створення доклала сама Google.

Компанії Google і Acer вирішили випустити на ринок експериментальний планшет, що працює на базі операційної системи Chrome OS. Остання ввібрала в себе все найкраще від macOS і Android, ставши чимось середнім між ними. Новинка, звичайно, виглядає не дуже привабливо за частиною зовнішнього вигляду, однак її технічні характеристики і програмне забезпечення вражають. По суті, цей гаджет став першим в світі планшетом, який працює не на Android, Windows або ж iOS.