Шкіра, нубук, тканина: як правильно чистити взуття, щоб воно довго залишалася в прекрасному стані

Напевно, у переважної більшості людей знайдеться взуття з різних матеріалів. Звичайно, кожен хоче, щоб його обувка перебувала в прекрасному стані якомога довше. А для цього її потрібно регулярно чистити, причому не забувати, що, наприклад, босоніжки з тканинним верхом потрібно чистити зовсім інакше, ніж шкіряні кросівки.

Брендове взуття - це органічне поєднання престижу, стилю, надійності і комфорту. Саме такими є якісні чоловічі туфлі, кросівки, кеди, шльопанці, черевики, мокасини Bugatti, які в інтернет-магазині http://business-style.com.ua/shop/category/obuv/bugatti мона придбати по найкращій в Україні вартості.

Взуття з тканинним верхом

Тканина на туфлях, незалежно від їх стилю, в кінцевому підсумку стає брудною. Її чищення не представляє особливої ​​складності, особливо, якщо запастися терпінням.

В Інтернеті можна знайти кілька лайфхаків, які стверджують, що тканинну взуття можна кидати в пральну машину. Це погана ідея, тому що у деяких туфель є шкіряні накладки, а також майже всі туфлі скріплюються клеєм, який явно не «подружиться» з водою.

Замість цього, тканинну поверхню взуття потрібно чистити вручну за допомогою засобу для миття посуду, теплої води, старої зубної щітки і паперових рушників.

Спочатку необхідно протерти тканину взуття сухим паперовим рушником, щоб видалити з поверхні бруд. Потім в невеликій мисці треба змішати одну чайну ложку рідини для миття посуду з двома чашками теплої води. У мильний розчин опускається зубна щітка, і саме з її допомогою і чиститься тканинне взуття.

Варто запам’ятати пару речей: чистити потрібно завжди невелику ділянку за один раз, а також не можна сильно шкребти тканину щіткою. Щоб видалити залишки мильного розчину, можна протерти взуття паперовим рушником, змоченим чистою водою. Може знадобитися кілька рушників для «промокання» всього взуття.

В кінці беремо сухий паперовий рушник, протираємо туфлі і даємо їм висохнути на повітрі.

І останнє - не можна використовувати метод мокрого очищення на вельветове взуття. Його чистити потрібно виключно щіткою з м’якою щетиною, а також засобом для сухого чищення.

Взуття з натуральної, лакованої і штучної шкіри

У випадку шкіряного взуття (це однаково підходить для лакованої шкіри або штучної шкіри) почати потрібно з витирання бруду тканиною, змоченою в розчині з рівних часток холодної води і дистильованого білого оцту. Це особливо добре підходить для видалення будь-яких плям від солі взимку. Потім взуттю потрібно дати повністю висохнути на повітрі.

Щоб прибрати потертості з черевиків з натуральної шкіри, можна використовувати спеціальний лак або ваксу, просто виконуючи вказівки інструкції. Якщо ж лаку відповідного кольору немає, можна намочити м’яку тканину водою, в яку було додано трохи харчової соди. Потерту область потрібно акуратно протерти, а потім витерти залишки лаку чистою тканиною. Після цього взуттю потрібно дати висохнути, а потім знову протерти чистою ганчіркою.

Потертості на взутті з лакованої або штучної шкіри потрібно обробити валиком з вазеліном, а потім протерти м’якою тканиною. Блиск можна відновити за допомогою засобу для чищення вікон (і знову потім взуття потрібно протерти м’якою тканиною).

Взуття із замші, нубуку та овчини

Ключем до підтримання гарного зовнішнього вигляду взуття із замші або будь-якої ворсистої тканини є регулярний догляд за нею. Поверхню взуття слід тримати якомога сухішою і чистити її щіткою з м’якою щетиною після кожного надягання, щоб видалити пил і грунт. Будь-які плями слід обробляти як можна швидше.

Для видалення подряпин потрібно акуратно протерти уражену поверхню гумкою на олівці, а потім щіткою.

Для видалення жирних плям, потрібно посипати його дитячим порошком або кукурудзяним крохмалем, щоб воно поглинуло масло. Порошок необхідно залишити на плямі як мінімум на годину, а потім зчистити його щіткою. Так потрібно повторювати до тих пір, поки весь жир не буде поглинений.

Для вологих плям варто використовувати паперові рушники або тканину для поглинання вологи. Після протирання взуттю потрібно дати повністю висохнути на повітрі, після чого ще раз пройтися по ній щіткою.

У взутті з овчини часто використовуються вшиті устілки, які стають ще більш брудними, ніж взуття зовні. Щоб не допускати появи грибка і неприємного запаху, потрібно регулярно протирати овчинну взуття (як зовні, так і всередині) серветкою, змоченою в розчині дезінфекційного очищувача (Lysol) і води. Обов’язково потрібно дати взуття висохнути на повітрі протягом як мінімум 24 годин перед тим, як надягати її.