Рок-група U2 очолила список найбільш високооплачуваних музикантів світу

Відомий американський музичний таблоїд Billboard нещодавно склав і оприлюднив світовий рейтинг музикантів, які найбільше заробили за минулий рік. Лідером стала ірландська рок-група U2 з річними зборами в $ 54,4 млн. «Старички» рейтингу на кшталт сера Елтона Джона і Пола Маккартні, Селін Діон і Брітні Спірс, судячи по своїм заробіткам за минулий рік, неабияк поступаються «молоді». Причому ірландській!

За даними американського видання, що склало традиційний рейтинг топ-50 музикантів, які заробили найбільше грошей, безумовним лідером стала легендарна ірландська рок-група U2. Уточнюється, що основний куш музиканти зірвали під час гастролей з програмою Joshua Tree Tour. Хоча ще рік тому її в цьому списку не було.

На другому місці рейтингу опинився популярний кантрі-співак Гарт Брукс зі статками $ 52,2 млн. Група Metallica зуміла зібрати минулого року $ 43,2 мільйона доларів, таким чином забезпечивши собі третє почесне місце. Чудові композиції цих та інших відомих виконавців можна знайти на музичному сервісі https://mu3on.com/artists/t/. А от «старичкам» музичного Олімпу США і Великобританії не знайшлося місця навіть в десятці рейтингу. Вони розташувалися в «хвості» списку.

До речі, стало відомо, що учасники U2 побудують власний виставковий центр в Дубліні. Як планують Bono і компанія, він стане однією з головних туристичних визначних пам’яток Ірландії.

Плани будівництва постійно діючої експозиції своїх технологій і музичних об’єктів група виношувала ще з 2014 року, коли купила землю на набережній дублінського Гранд-каналу. Сучасний триповерховий комплекс буде побудований на місці старої студії звукозапису і репетиційної бази, в якій група працювала протягом 20 років, і де були записані багато знаменитих альбоми, - зокрема, “Pop” (1997). Зараз це майданчик, обгороджений парканом і розписаний графіті.

Експозиція The Little Dublin Museum включатиме в себе ряд пам’ятних речей музикантів U2, які ніколи раніше не експонувались на публіці. Крім того, в будівлі виставкового центру буде реконструйована оригінальна студії групи, в якій вони починали свою музичну кар’єру 40 років тому. Там буде кілька виставкових залів, невеликий концертний зал і кафе для відвідувачів.

Створенням центру будуть займатися компанії Golden Brook Limited і MHEC Ltd. Згідно з їхнім проектом, будівництво центру розпочнеться з знесення старої двоповерхової репетиційної бази і студії звукозапису.