Audi встановила на авто дисплеї замість дзеркал

Автовиробники люблять ставити на свої концепти камери замість дзеркал заднього виду. Зрозуміло чому: не треба морочитися з дизайном стирчать з дверей корпусів, кузов не збільшується в ширину, та й взагалі - це виглядає круто і футуристично. Але німецька компанія Audi першою зважилася обладнати камерами НЕ концепт, а серійний автомобіль!

Про те, як буде виглядати електрокросовер Audi e-tron, ми вже знаємо: готову встати на конвеєр машину компанія представила в березні 2018 го. Тоді публіці показали замаскований автомобіль, до речі, камуфляжу модель не позбулася досі.

Втім, навіть крізь нього видно, що «паркетник» зберіг дизайн свого передвісника - однойменного концепту, який дебютував ще в 2015-му. А ось салон передсерійного кросовера марка розкрила тільки нещодавно. Audi e-tron стане першим серійним автомобілем в світі, у якого не буде зовнішніх дзеркал заднього виду: замість них встановлені відеокамери, в компанії їх називають «віртуальними дзеркалами».

Зображення виводяться на OLED-дисплеї (на органічних світлодіодах), які розташовані на дверях. Для камер передбачено три режими: шосе, поворот і парковка, управляти ними можна через мультимедіа-систему MMI. В іншому інтер’єр e-tron схожий на салони інших останніх моделей ауди, таких як A6 і A8, а також крос-купе Q8: ті ж віртуальна панель, тачскрін мульдімедіа і розташований під ним ще один дисплей, за допомогою якого можна керувати, наприклад, кліматичною установкою. В обробці салону e-tron застосовуються шкіра і алюміній.

Всіх характеристик кросовера в Audi поки не розкривають. Відомо, що колісна база моделі дорівнює 2 928 мм. «Паркетник» отримав літій-іонну батарею ємністю 95 кВт * год, на повній зарядці автомобіль зможе проїхати мінімум 400 км (по циклу WLTP). За неофіційними даними, товарний e-tron оснастять двома електромоторами, сукупна потужність новинки складе близько 360 кінських сил.

Прем’єра серійного електрокроссовера була намічена на кінець серпня поточного року, вона повинна була пройти в Брюсселі. Однак презентацію скасували, вірніше, перенесли. Причина - арешт виконавчого директора Audi. Очікується, що Audi e-tron представлять у вересні в США.