Особливості вибору міжкімнатних дверей

Пошук міжкімнатних дверей найчастіше починається з відповідного запиту в інтернеті. І не знаєш, від чого більше очі розбігаються: від кількості виробників чи пропонованої продукції.

МДФ, шпон, екошпон, металеві, масив - здається, простіше взяти навмання. Головне, щоб вибрані двері підходили за колірною гамою і стилю кімнаті, в якій будуть стояти. Хоча зараз покупці все частіше віддають перевагу білим тонам. В основному тому, що білий колір - універсальний. Він підходить під будь-який стиль і інтер’єр, надає приміщенню легкість.

Що стосується дизайну, то для вітальні і кухні краще вибрати повністю або частково засклені двері. Вони ж підійдуть і для дитячої. Для більшої безпеки дитини можна вибрати двері з загартованого скла. Їм не страшні удари і перепади температур.

У житлові кімнати і підсобні приміщення частіше ставлять глухі двері. А в санвузол і ванну - двері з матовим або візерунчастим непрозорим частковим заскленням.

До речі в інтернет-магазині https://portala.od.ua/ ви знайдете велике різноманіття міжкімнатних ві вхідних дверей на різний смак і гаманець.

Масив, шпон, МДФ - як визначитися з матеріалом?

Масив. Тут все просто. Це двері з натурального дерева. Вони довговічні, якісні, екологічні, але досить дорогі. Якщо ви витратилися на ремонт, оформили квартиру в класичному стилі, то, безумовно, на дверях економити не варто. Але це окремий випадок. Що стосується недоліків, то двері, клеєні зі шматочків різних порід деревини, можуть мати неоднорідний колір, тому що сосна, вільха, дуб, ясен вбирають лаки і фарби по-різному. Це - не брак, а особливість матеріалів.

Шпон. Шпоновані двері мають більш складну збірну конструкцію. Дерев’яний каркас обклеєний панелями МДФ, які рятують його від деформації. Зверху двері покриті тонким зрізом натурального шпону. Виглядають такі двері нітрохи не гірше масиву, зате більш практичні, легко піддаються відновленню і невибагливі в обслуговуванні. Ще одним істотним плюсом є більш широкий діапазон можливих варіантів обробки: від прозорих або тоніровочних лаків, до популярних останнім часом емалей. Це дозволяє використовувати шпоновані двері в інтер’єрах, реалізованих в будь-якому стилі.

МДФ. Ці двері виготовляють з пресованої дрібної тирси. Каркасні конструкції - порожнисті усередині. Тому не так довговічні, як фільончасті і царгові. Перші зібрані з вставок в каркасі дверного полотна (фільонок). Вставки можуть бути з масиву або комбінованих матеріалів. Царгові двері - дві вертикальні стійки, з’єднані трьома і більше поперечними брусками - царгами.

Двері МДФ відрізняються низькою вартістю і широким модельним рядом. Правда, погано реагують на вологу, якщо виробник економить на матеріалах.

Конструктивні особливості

Конструкцію краще вибирати, виходячи з особливостей приміщення. Найпопулярніша - розпашні. Вони вписується в будь-який інтер’єр, надійні, довговічні, прості в експлуатації, швидкі в установці і добре піддаються ремонту. Але при всіх своїх перевагах розпашні двері “з’їдають” значну частину простору.

Щоб вирішити цю проблему, можна встановити двері-книги або двері-гармошки, котрі при відкриванні складаються в два, а то й кілька разів. Це значно економить простір. Особливо таку конструкцію оцінять власники квартир з невеликими кімнатами. Також “книжки” і “гармошки” часто встановлюють в спальні і вбиральні.

Ще один варіант для економії простору - розсувні конструкції. Їх часто встановлюють в парадній зоні. Вони можуть складатися з одного зсувного полотна або двох розсувних. Двері-купе, виготовлені з матового скла, добре пропускають світло, візуально збільшуючи простір. Також ці конструкції можна використовувати для зонування двох суміжних кімнат.

Зараз набирають популярність рото або поворотні конструкції. Двері при відкритті одночасно відчиняються і відсувається в сторону, роблячи так званий ротаційний рух. При цьому саме полотно не виходить за рамки дверного отвору, а залишається в ньому. Помітна перевага цієї конструкції - економія простору. Плюс, відкривати двері можна як на себе, так і від себе. Правда, доведеться витратитися на установку таких дверей і можуть виникнути проблеми з ремонтом складного механізму.

Також зараз стають популярні приховані двері. Їх основу складає прихований в стіні металевий короб, а саме полотно зливається зі стіною, утворюючи єдину площину. Варіантів обробки таких дверей безліч: від фотошпалер і фарби, до декоративних штукатурок і пробкових покриттів.