Як позбутися комарів в будинку

Літо - чудова пора відпусток і дачних поїздок. Жителі, особливо міські, з нетерпінням чекають цього сезону, і навіть укуси комарів нікому не зіпсують настрій, втім встигнуть добряче набриднути. Як захиститися від комах, убезпечити себе від цієї напасті?

Як комарі потрапляють в дім

Стара легенда про те, що комарі летять на світло, невірна, інакше вони проводили б весь час під лампою, як метелики. Маленькі “вампіри” відчувають поживу по теплу, тобтр по інфрачервоному випромінюванню, що йде від людини чи тварини.

Усвідомивши, що тут можна поласувати, комар вибирає жертву по запаху поту, а точніше по його складовій - молочній кислоті. На світло комаха летить по тій же причині: інфрачервоний зір в темряві вловлює невелике тепло від лампи або грубки - так кровоссальні потрапляють в наші будинки.

Засоби від комарів в домашніх умовах

На сьогоднішній день існує безліч препаратів впливу на літаючих шкідників. Для використання в кімнаті випускаються фуміганти - засоби, які діють на основі диму. Одним з таких засобів є антимоскітна спіраль. Принцип її роботи доволі простий: підпалюється один кінець спіралі, і вона поступово плавиться, виділяючи дим. Вміщені в димі речовини блокують дихальну систему комах і вбивають їх.

Наступна група препаратів - електрофумігатори. Спеціальні пристрої, що працюють від мережі. У них використовується або спеціальна пластина, або гель, який випаровується від нагрівання і виділяє в повітря речовини, що вбивають комарів.

Основний недолік цієї групи засобів захисту - малий радіус дії. Найзнаменитіші марки можуть забезпечити безпеку в кімнатах не більше 12 м2.

Щоб уникнути марної роботи в квартирі, використовують або кілька фумігантів і фумігаторів, або більш потужні моделі.

У багатьох людей виникає алергія на використання таких засобів захисту. Щоб цього не сталося, можна на цьому сайті купиити ефективні москитні сітки, або вдатися до засобів від комарів, яке застосовують за принципами народної медицини.

Народні засоби від комарів

Людині набагато легше використовувати для захисту організму перевірені часом речовини. Особливо якщо вона вживає їх в їжу. З цієї причини захист від кровосисних в квартирі буде не тільки корисною, але в деяких випадках навіть приємною. Давайте розберемося, як врятуватися від комарів народними методами.

Гвоздика

Основу захисту від кровососів становлять ефірні масла і звичайні приправи - то, чого бояться комарі. Наприклад, гвоздика, як в сухому вигляді, так і у вигляді олії, є одним з найпопулярніших засобів захисту. Якщо у Вас є бутони гвоздики, залийте гарячою водою приблизно п’ять грам, дайте настоятися 15-20 хвилин і нанесіть собі на шкіру за допомогою розпилювача.

В той же список можна включити:

- лаванду;

- мелісу;

- евкаліпт;

- м’яту;

- базилік;

- герань.

Якщо ідея нанести на шкіру ефірне масло Вам не по нутру - є інші виходи. Один з варіантів - капнути олію в маленький медальйон і носити його на шиї. Інший спосіб - просочити серветку і покласти її в блюдце в головах. І сон буде міцним, і заважати ніхто не стане. Якщо ж у Вас є аромалампи - просто додайте олію туди.

Можна використовувати гвоздику в поєднанні з лимоном в якості фумігатора. Поріжте лимон навпіл, вставте бутончики гвоздики всередину і поставте біля ліжка або вікна. Приємний запах буде асоціюватися у Вас з новорічними святами. А ось комарам він не сподобається.

Ванілін

Приємний запах ванілі давно став атрибутом свіжої випічки. А ось комарам і настирливим мошкам він просто ненависний. Для захисту від комах розведіть пів столової ложки ваніліну в чашці теплої води, умочіть ватний диск в цьому розчині і протріть шкіру - приємний запах шкіри Ви отримаєте бонусом.

Валеріана

Ще один ефективний способ захисту - відвар коріння валеріани. Для його приготування необхідно подрібнити корінь валеріани, покласти в каструлю і залити в неї півтора літра води. Потім поставити на плиту і довести до кипіння. Далі засіб переливають в герметичну ємність і настоюють протягом години. Для кращого використання процідіть відвар і дайте йому охолонути. Наносити за допомогою ватних серветок або розпилювача на шкіру.

З мінусів: можуть бути проблеми з домашніми вихованцями - від кровосисних Ви позбудетеся, а ось від котячої уваги сховатися буде складніше.