Visa і MasterCard тестують карти з сенсорами для відбитків пальців

Технологія біометричної ідентифікації шляхом звірення відбитка пальця є сьогодні простим і надійним способом, щоб обмежити доступ до смартфону стороннім особам. Обійти такий захист, не отримавши папілярний візерунок власника гаджета, вважається неможливим. А тому біометричним системам відвели роль механізму для підтвердження платежів, який відкрив доступ до безпечного шопінгу.

Біометричне розпізнавання по відбитку пальця прийшло на «USB-флешки», його можна зустріти в дверних смарт-замках і навіть валізах. А провідні оператори платіжних систем працюють над створенням банківських карт з сенсорами відбитків пальців. Вони будуть блокувати платежі, якщо картою розплачується не її власник.

На банківських картах може з’явитися сенсор відбитків пальців

Провідні оператори платіжних систем Visa і MasterCard працюють над створенням банківської карти з вбудованим сенсором відбитків пальців. Як повідомляє Wall Street Journal, роботи вже просунулися до стадії тестування конкретних зразків. Відзначається, що сенсор буде вбудований безпосередньо в пластик - на тому місці, де зараз розташовується чіп.

Задумка полягає в тому, що в разі втрати або крадіжки банківської карти, нею не зможе скористатися ніхто - ні в терміналах, ні в касах магазинів, ні в банкоматах. Це стосується і тих випадків, коли немає необхідності вводити ПІН-код.

Сканування відбитків реального власника буде здійснюватися при видачі карти в банку або при її активації. На думку Visa і MasterCard, це дозволить протистояти зростаючій майстерності і кваліфікації шахраїв, що спеціалізуються на крадіжках карт, а також зведе до мінімуму ризики використання скімерів.

Банки будуть проти нововведення

Разом з тим, аналітики Wall Street Journal підкреслюють, що провідні банки світу можуть бути проти такого технічного вдосконалення, навіть незважаючи на те, що воно підвищує безпеку їх клієнтів.

У перспективах широкого поширення карт з сенсорами відбитків пальців в короткостроковій перспективі змушує сумніватися той факт, що в останні роки тільки американські банки витратили на випуск нових карт з чіпами більше $ 1 млрд.

Разом з тим, експерти допускають, що ставлення до новинки може помінятися через широке поширення сервісів безконтактної оплати з використанням технології перевірки відбитків пальців, наприклад, Android Pay або Apple Pay.

Подібні експерименти оператори платіжних систем проводять не в перший раз. У минулому році MasterСard представила біометричну банківську карту нового покоління. У ній були з’єднані EMV-чіп і технологія розпізнавання відбитку пальця. Це дозволяє її власникові зручним і безпечним способом підтверджувати свою особистість при здійсненні покупок в торгових точках. Першим ринком, на якому технологія запущена в тестовому режимі, стала ПАР.

В інтернет-магазині sgpay.com.ua по доступній вартості ви можете замовити сучасні платіжні і інформаційні термінали, паркомати, а також комплектуючі до них і програмне забезпечення.