Дієтологи назвали солодощі, від яких не поправляються

Скільки разів вже так було - з'їдаєш шматочок торта, а потім весь день жалкуєш? Або даєш волю в свята, і місяць сидиш на дієті? Щоб таке траплялося рідше, завзятим ласунам варто звернути увагу на смакоту, що не перетворюється на зайві кілограми.

Відверто кажучи, будь-яка їжа, будь то тістечко або зелений салат, містить калорії, надлишок яких може привести до небажаного збільшення обсягів. Тому навіть так звані дієтичні продукти потрібно їсти в міру. Інша справа, що навряд чи фізично можливо повечеряти такою кількістю зеленого салату, щоб його калорійність була аналогічна поживності тістечка.

Так, численні дієти для схуднення повністю виключають солодке, однак якщо ви не уявляєте своє життя без чогось смачненького до чаю, то краще вибирати певні солодощі. По-перше, найменш калорійні. По-друге, до складу яких входять прості цукри - глюкоза і фруктоза. По-третє, з найменшим вмістом жирів. І нарешті, ті, яких багато не з’їси. Ну, і як бонус - не варто забувати про користь для організму, не тільки ж про вагу і красу фігури думати.

Сухофрукти

Фініки, чорнослив, інжир, курага, родзинки прекрасно підходять в якості десерту до чаю або кави. І саме ці солодощі варто ввести в раціон тим, хто схильний до повноти. Справа в тому, що сухофрукти в більшій мірі містять глюкозу і фруктозу ( «корисні» цукри), а також на відміну від багатьох інших солодощів, в них немає барвників та іншої хімії. І звичайно ж, в сухофруктах багато вітамінів і мікроелементів, корисних для здоров’я людини. Так, фініки, наприклад, посилюють здатність організму протистояти різним інфекціям, а чорнослив допомагає в стресових ситуаціях, це прекрасний антидепресант.

Якщо вже їсти солодощі - то корисні. І пам’ятайте, добова норма сухофруктів, яка жодним чином не вплине на вашу фігуру, - 50 грам.

Мармелад, зефір і пастила

Можливо, ви не знали, але ці солодощі, виготовлені на основі яблучного пюре, патоки і агару (або пектину), найбільше підходять для тих, хто боїться погладшати. Скажімо так, куди краще з’їсти зефір або кілька мармеладок, ніж тістечко або печиво, оскільки в першому випадку солодощі містять фруктозу, а в другому - сахарозу і жири, які шкодять нашій фігурі.

До того ж агар і пектин - вельми корисні речовини, що позитивно впливають на шлунково-кишковий тракт. Однак уважно читайте склад на етикетках з зефіром, мармеладом і пастилою: в ідеалі там не повинно бути ніяких барвників і консервантів, а також цукру.

Мед

Про користь меду говорити зайве. Якщо до чаю хочеться чогось солоденького, то нехай це буде ложка меду. Або заправте мюслі і горіхи цим натуральним ласощами - і відмінний десерт готовий. Звичайно, вийде досить калорійна суміш, але зате яка корисна! До того ж з’їсти багато меду ох як складно, тому будьте спокійні - з таким десертом ви навряд чи видужаєте.

Чорний шоколад

Звичайно, шоколад не назвеш дієтичним продуктом, проте якщо вже дуже хочеться (а всі ми знаємо, як шоколадка піднімає настрій і додає сили), то їжте виключно натуральний гіркий шоколад з вмістом какао близько 80%. У ньому значно менше цукру, ніж в тому ж молочному або білому.

Чудові торти, тістечка, шоколад, цукерки та інші смачні солодощі пропонує кондитерська з доставкою BLACKBERRY. Тут ви знайдете великий асортимент десертів ручної роботи, виконаних за оригінальною рецептурою, які не залишать байдужими жодного маленького і дорослого гурмана!