Основні правила догляду за душовою кабіною

Віддаючи перевагу скляним душовим кабінам, їхні щасливі власники часто не беруть до уваги той факт, що дані конструкції вимагають певного догляду і регулярного очищення.

Щоб уникнути можливих проблем зі стінками боксу, а також його фурнітурою і обладнанням, в першу чергу необхідно простежити за якістю води, що надходить з центрального водопроводу. Через погану фільтрацію і підвищений вміст солей і мінералів, змішувачі, крани і гідромасажні форсунки часто закупорюються кальцієвим нальотом. Дійсно якісні душові кабіни і фурнітура,  розраховані на подібну якість води, проте перестрахуватися все ж бажано, використовуючи для цієї мети фільтри для очищення води.

Що стосується засобів для догляду за скляною душовою кабіною, то тут багато людей роблять поширену помилку, очищаючи її за допомогою жорстких щіток або металевих губок, а також абразивних чистячих засобів. В результаті подібних маніпуляцій навіть найякісніша конструкція з часом втратить свій гарний зовнішній вигляд - тому для догляду за нею слід використовувати виключно м’яку тканину, силіконовий скребок або синтетичну губку.

Протирати скляну душову кабіну рекомендується після кожного прийняття душу: для очищення цілком достатньо прополоскати все поверхні боксу гарячою і холодною водою, видалити всю воду за допомогою скребка і насухо витерти стінки і фурнітуру сухим махровим рушником або мікрофіброю.

Щоб позбавити піддон, душові двері і стінки скляної душової кабіни нальоту, водяних розводів, плям від хлору і кальцію, а також інших забруднень, можна застосовувати спеціальні засоби для чищення. Однак їх теж потрібно використовувати правильно - а саме, нанести обраний засіб на оброблювану поверхню і попередньо дочекатися розмокання бруду. Потім її потрібно протерти м’якою губкою, промити проточною водою всю конструкцію зсередини, висушити все і відполірувати скло за допомогою склоочисника. До речі, на сайті http://www.vseizstekla.com/glavnaya/dveri-peregorodki-dlya-dushevoj-vannoj/ можна дізнатися про деякі подробиці щодо типів душових дверей.

Якщо хімічний засіб для чищення з якої-небудь причини не може бути використано, можна розчинити в 2 літрах води 100 грамів аміачного спирту, 50 грамів оцту і 50 грамів соди. Даний розчин відмінно підходить для усунення кальцієвого нальоту і розводів в скляній душовій кабіні.

Хромовану, сталеву або анодовану фурнітуру також необхідно ретельно очищати за допомогою засобу, призначеного для усунення кальцієвого нальоту, не забуваючи насухо витирати її сухою тканиною. Забиті отвори душової лійки легко прочищаються зубочисткою або голкою, після чого їх промивають оцтом.

Раз в тиждень душову кабіну обов’язково потрібно обробляти антипліснявим спреєм, який запобіжить розвитку грибка - при цьому не можна забувати про відкручування стоку і обробці його внутрішніх поверхонь, де збирається найбільше шкідливих мікроорганізмів.