Ідеальний звук, плюс унікальний дизайн: найнезвичайніші акустичні системи в світі

Акустичні системи вже давно перестали бути просто прямокутними дерев'яними коробками з парою динаміків, і сьогодні для їх виробництва використовуються небачені раніше матеріали - карбон, метал, скло або навіть бетон. Якщо говорити про топові моделі, то пристрої вартістю 50 або 100 000 $ вже не просто апарати для прослуховування музики, а нерідко - справжні витвори мистецтва, що поєднують блискучу інженерну думку зі сміливими дизайнерськими рішеннями.

Така акустика дозволить не тільки насолодитися першокласним звуком, але і додасть приміщенню, в якому розташована, особливий стиль. Розробники, не сильно обмежені в засобах, можуть дозволити собі практично будь-які експерименти, граючи з формою, конструкцією або компонентами. Результатом цього є велика кількість незвичайних моделей, серед яких є чимало на ринку.

Чудові акустичні системи, а також інше якісне звукове і світлове обладнання можна зараз по доступній вартості придбати в інтернет-магазині MusicProfi, а зараз про кілька найбільш незвичайних моделей

AvantGarde Acoustic Trio Classico XD

Дуже нестандартне виконання при створенні своєї Trio Classico XD вибрала AvanteGarde Acoustic (фото вгорі). Взагалі, компанія вже досить давно спеціалізується на бескорпусній рупорній акустиці, яка приваблює своїм сміливим дизайном. І якщо версії Trio і Trio Classico були, по суті, сателітами, які вимагають для повноцінного прослуховування музики придбання додаткового низькочастотного джерела, то моделі з маркуванням XD комплектуються на вибір одним з трьох фірмових сабвуферів.

Gradient Helsinki 1.5

Ще одним прикладом ефектного поєднання бескорпусной конструкції і рупорних динаміків, є дітище фінської компанії Gradient, що отримало нехитру назву Helsinki 1.5. Незважаючи на таку простоту у виборі імені, дизайн у акустичної системи досить складний, і описати його словами досить важко.

Коротко: три динаміка, можна сказати, підвішені на фанерному профілі, встановленому на скляній підставі. Присутній лист скла і ззаду - судячи з усього, для запобігання змішування оригінального і відбитого звуку, відтвореного спрямованим убік 12-дюймовим вуфером.


Cabasse La Sphere

Французька компанія Cabasse, заснована ще на початку 50-х, створила безліч знакових продуктів, які принесли їй славу новатора в створенні першокласних акустичних систем. Однією з них став дуже футуристичний спікер La Sphere, що володіє незвичайною конструкцією. Серцем системи є двоканальне коаксіальне точкове джерело звуку, що складається з вкладених один в одного 55-дюймового вуфера зі стільниковим куполом, пари средньочастотників з кільцевими дифузорами і твітера з купольної діафрагмою.

Все це розміщено в сферичному корпусі, що відрізняється жорсткістю, відсутністю стоячих хвиль і відмінною симетрією спрямованості. Акустика має частотний діапазон від 80 до 22 000 Гц і володіє першокласною звукопередачею, що виділяє її серед безлічі конкурентів. Примітно, що важить така кулю на підставці цілих 100 кг!


OMA Ionic

Завершує наш список американський виробник Oswalds Mill Audio, кожна акустична система якого є справжній шедевр дизайнерської думки. Найбільш примітною, мабуть, можна вважати безкорпусну модель Ionic. Незвичайний зовнішній вигляд був придуманий дизайнером Девідом Д’Імперіо. Щоб домогтися настільки складної геометрії (та ще й працюючи з таким матеріалом, як сірий чавун з високим вмістом графіту), потрібне створення на 3D-принтері спеціальної піщаної форми, що істотно підвищує підсумкову вартість.