5 літніх трендів в сучасному дизайні інтер’єру

У дизайні інтер'єру, як і в фешн-індустрії бувають сезонні тренди. Як показує історія, дуже часто модні тенденції минулих років повертаються, а іноді виникають абсолютно нові прямо у нас на очах. Давайте розглянемо 5 цікавих трендів, які особливо актуальні цього літа.

У 2018 мінімалізм і спокій прагматичних скандинавських інтер’єрів частково потіснить тенденція до індивідуалізації та створення еклектичних інтер’єрів, наповнених яскравими акцентами. Дизайнери закликають не боятися самовиражатися, експериментувати, міксувати стилістики в рамках одного простору, а тому літній дизайн інтер’єра обіцяє бути досить креативний, свіжий і оптимістичний.

Плитка під шпалери

Рік тому в моду несподівано повернулися паперові декоративні шпалери, та ще й з дуже зухвалими принтами великих тропічних рослин і райських птахів на них, що відсилають нас до часів англійського дизайнера Вільяма Морріса та його розкішним зразкам тканин і шпалер з рослинними орнаментами.

Але мода інтер’єрного дизайну не перестає нас дивувати, і сьогодні ми можемо оформити інтер’єр плиткою, що імітує шпалери з тими ж тропічними сюжетами. Таке свіже і незвичайне рішення для облицювання стін дає можливість перенести рослинні патерни в ті зони, де шпалери будуть недоречні і не практичні у використанні, а саме - в мокрі зони.

Рослини

Всі ми знаємо, що кольором минулого року був “Greenary”, і хоч в 2018 році Pantone вибрав кольором року ультрафіолетовий, “грінер” не покине нас так швидко, і швидше за все найближчі півроку ми також будемо бачити відгуки цього тренда на “зелень” і свіжість у всіх індустріях моди і дизайну.

Також не варто забувати, що в Україну багато трендів приходять пізніше. Тому цього літа буде таким же актуальним насичувати інтер’єри квартири квітами, травами, кімнатними рослинами в декоративних кашпо і навіть кактусами і сукулентами.

Зелень і рослини допомагають освіжити будь-який інтер’єр, але особливо добре розбавляти ними холодні мінімалістичні інтер’єри і інтер’єри в стилі лофт.


Терраццо

У 2018 році несподівано набула популярності старовинна венеціанська техніка Тerrazzo, яка була створена венеціанськими майстрами ще в 16 столітті. Спочатку терраццо застосовувалося, як техніка заливки підлог, особливість якої в тому, що в цемент або бетон можна додавати фрагменти колотого мармуру або граніту і навіть кольорового скла. Венеціанці використовували терраццо для заливки підлог, але сучасні дизайнери виготовляють в цій техніці не тільки підлоги, але і стільниці і навіть сантехніку.

Найбільший інтерес покриттів, зроблених в цій техніки в тому, що вони досить міцні і практичні, але при цьому виглядають дуже легкими і неймовірно декоративними. Терраццо по суті такий же ошатний елемент, як і тропічний патерн на шпалерах або плитці, тільки замість екзотичних квітів і птахів тут - кольорові вкраплення.


Картини без рам

Ще в 2017 в портфоліо багатьох сучасних дизайнерів можна було побачити модний тренд - картини вішаються в інтер’єрі без рам. Ось так дизайнери порвали зі звичним шаблоном, згідно з яким будь-якій картині потрібно підібрати багет, щоб надати їй закінченого вигляду. Виявилося, що “голі” картини дивно стильно вписуються в сучасні інтер’єри.

У 2018 картини не тільки позбулися рам, але їх також перестали вішати. Великі метрові картини можна сміливо ставити на підлогу за диваном або ліжком, на тлі будь-якої однотонної стіни, створюючи, незвичайний акцент, тим самим, виділяючи стіну.