Поради косметолога: як правильно накладати маску для обличчя

Маска - це приємно. Це 15 хвилин для себе і своєї шкіри. І якщо робити їй такі подарунки хоча б пару разів на тиждень, її вдячність ви неодмінно помітите в дзеркалі. Начебто справа нехитра - намазати на обличчя якусь субстанцію, почекати і прибрати. Однак і в такій справі є нюанси, про які корисно пам'ятати.

Тільки на чисту шкіру

Звичайно, абсолютна аксіома - це правило нанесення маски тільки на чисту шкіру. На чисту - значить, попередньо очищену, це потрібно робити навіть в тому випадку, якщо на обличчі і шиї не було косметики. Треба видалити всі забруднення, в тому числі шкірне сало, тільки після цього можна наносити маску. Є засоби, які підходять і для вмивання, і в якості маски (зазвичай до їх складу входить глина). Але і в такому випадку шкіру потрібно спочатку повністю очистити, а лише потім при бажанні повторно нанести той же засіб, чекаючи від нього додаткового ефекту маски.

Перевірка сприйняття

В принципі, будь-яку нову маску потрібно перевірити на можливість алергічної реакції, адже в контакті зі шкірою вона все-таки буде досить довго. Тест дуже простий: наносимо трохи засобу на внутрішню частину передпліччя, залишаємо на 20 хвилин, видаляємо, оцінюємо результат. Якщо немає почервоніння, припухлості, не було печіння, значить, можна наносити маску безпосередньо на обличчя. До речі, не забудьте про шию і область декольте - майже всі засоби, крім призначених для проблемної шкіри, можна наносити і там.

У компанії з водою

Ви напевно бачили в глянцевих журналах красунь, які сидять в саунах з масками на обличчях. Насправді дуже багато масок люблять умови підвищеної вологості і в інструкції до них прямо описана рекомендація наносити їх, наприклад, в душі або під час прийому ванни. Вологі умови кращі, наприклад, коли ви використовуєте очищувальну, зволожуючу або маску, до складу якої входить гіалуронова кислота. Вони люблять вологу, результат буде помітнішим.

Не завжди можна на ніч

Деякі маски можна залишати на ніч, але далеко не всі. Це допустимо, наприклад, у випадку з маскою у вигляді крему або бальзаму, але абсолютно некорисно, якщо маска тканинна або грязьова. Косметологи взагалі не рекомендують ігнорувати вказаний виробником час, протягом якого він радить залишати маску на шкірі, воно позначене не випадково. Ніякі домашні маски залишати на обличчі довше ніж на 15-20 хвилин не можна, тим більше до ранку!

Змивати обережно

Якщо використовуєте саморобні маски для волосся, майте на увазі, що деякі продукти не так просто змити, як здається. Наприклад, щось може згорнутися під дією гарячої води, і тоді промити волосся від згустків буде непросто. Якщо в складі маски було хоч трохи олії, змивати її доведеться за допомогою шампуню. Саме тому олійні маски наносять до миття, а не на чисте волосся.

Що може огірок, якщо додати до нього сметану

В ті часи, коли в магазинах можна було знайти хіба що пару видів кремів і спиртових лосьйонів, а використання сирого яйця замість шампуню не викликало ні в кого здивування, наші мами і бабусі активно експериментували з продуктами, створюючи з них різноманітні маски. Їх напрацювання і зараз в ходу, хоча кожна косметична марка, бюджетна і люксова, може запропонувати на вибір кілька варіантів готових масок для різних цілей. Однак чи можна і далі обходитися підручними натурпродуктами типу огірка, сметани, вівсянки, меду та ін., сподіваючись на помітний результат?

Косметологи стверджують, що ні. Те, що несуть з собою продукти, не здатне проникнути далі зовнішнього шару епідермісу. Освіжити шкіру тут і зараз, тонізувати, можливо, відбілити окремі ділянки - так, але ні боротьбу зі зморшками, ні глибоке зволоження, ні інші глобальні завдання таким чином не вирішити. У цьому випадку той же огірок, сметану або мед краще з’їсти, а обличчя і шиї подарувати гарну сучасну професійну маску, створену в лабораторії.

Бажаєте завжди мати здоровий, привабливий, стильний вигляд, відчувати на собі захоплюючі погляди оточуючих? Тоді запрошуємо до кращого в Києві салону краси BODY HUB. На сайті https://passion-beauty.com.ua/ ви дізнаєтесь про пропоновані послуги, а це - професійний масаж, різноманітні ефективні косметологічні процедури, послуги досвідчених стилістів.