Лакричні цукерки: чудові ласощі, і користь для здоров’я

Прийнято вважати, що солодощі шкідливі. Але це не зовсім так. Солодощі можуть бути відмінними ліками, якщо вони приготовані на основі лакриці - висушеного соку з кореня солодки.

Смак цих цукерок своєрідний і повністю передає якості вихідної сировини. Цукерки виходять досить солодкими, мають щільну консистенцію, а зовні виглядають як чорні трубочки, які можуть бути як нарізаними невеликими відрізками, так і згорнутими в химерні фігурки.

Лакричні цукерки мають різні аромати, але в будь-якому з варіантів при вживанні дегустатор може чітко почути присмак лікувального зілля. Саме тому такі цукерки люблять не всі. Але коли справа доходить до користі, то багато хто переборюють своє небажання і вживають їх.

Склад справжніх лакричного цукерок повинен включати в себе наступні інгредієнти:

- патока;

- крохмаль;

- желатин;

- ароматизатори.

Найпоширенішим ароматом таких цукерок є холодить аніс, хоча останнім часом можна зустріти ласощі різних ароматів і смаків. Якщо спочатку такі цукерки виготовлялися в якості лікувальних пастилок, то зараз їх різноманіття просто вражає споживача! Зустрічаються у продажу і мармеладні жувальні цукерки, і пастилки з наповнювачами різних видів: починаючи від фруктових мас і закінчуючи ірисом зі смаком заварної меленої кави. Роблять навіть гострі і дуже солоні льодяники-тягучки. Останні стали улюбленим продуктом в Голландії і Скандинавії. Там їх найчастіше виготовляють у формі котиків або рибок.

Користь і шкода описаного вище продукту повністю обумовлена ​​дією на організм основних компонентів ласощів. Відомо, що солодка є лікарським препаратом, тому її вживання в їжу має строго зіставлятися з можливими ризиками для кожної конкретної людини. Не варто вживати в їжу такі цукерки людям, що страждають індивідуальною непереносимістю компонентів, а також тим, хто має наступні проблеми:

- гормональні порушення;

- серцеві захворювання;

- цироз печінки;

- гіпертонія.

Вагітність і лактація також є протипоказаннями до вживання цього продукту.

Корінь солодки відомий своїм властивістю накопичувати рідину в організмі, тому його вживання варто обмежити людям із захворюваннями нирок і тим, хто має схильність до варикозного розширення вен.

Всім іншим категоріям людей застосування кореня солодки і препаратів з нього показано при болісному кашлі, боротьбі з вірусними та бактеріальними інфекціями, а також кишковими захворюваннями, що супроводжуються порушеннями природної мікрофлори організму, які проявляють себе розладами шлунка і болем в епігастральній ділянці. Володіє солодка і вираженою спазмолітичною дією, тому легко справляється з коліками і здуттям живота.

Показано використання цукерок і хворим на цукровий діабет. Єдине, на що хочеться звернути увагу людей, які страждають на цю недугу, - це помірна кількість спожитого продукту в день. Лакричні цукерки застосовують і як засіб від заколисування або нудоти.

Якщо щодня вживати невелику кількість продукту в своєму раціоні, то можна забути про такі проблеми, як:

- запор;

- виразка шлунку;

- геморой;

- стоматит;

- ангіна;

- дерматит;

- екзема;

- бронхіальна астма;

- ревматизм.

Лакричні цукерки стали улюбленими ласощами курців, адже вони здатні не тільки позбавити останніх від переслідуючого їх кашлю, а й усунути неприємний запах з рота, а також побороти печію.

Недарма в Китаї солодку називають другим женьшенем і високо цінують її за корисні властивості. В Англії також неможливо знайти будинок, в якому не було б цього продукту в запасі, і найчастіше його можна знайти, переробленим в дивовижні цукерки, які дають величезну користь організму!