Модні тренди 2018 для оформлення спальні

Невелика міська квартира здатна створити своїм господарям безліч проблем в процесі організації затишного і практичного спального місця. І для того щоб їх вирішити ми рекомендуємо вам скористатися всіма благами модних тенденцій в 2018 році, а якщо говорити конкретніше, то мова піде про: модні напрямки в дизайні меблів для спальні і її конструкціях, віяння щодо вибору матеріалів і кольору, а також дізнаємося про всі наймодніші інновації.

Завдяки досить специфічним плануванням багатьох сучасних квартир, ми здатні розбудити своє нестандартне і творче мислення. Адже як би банально це не звучало, але саме творчий підхід має дуже важливу роль в плануванні і зонуванні приміщення, і якщо дизайнер не вміє ним користуватися, він приречений все життя створювати типові інтер’єри. Наявність власного бачення, дозволяє нам знаходити найрізноманітніші способи виходу із ситуації, в яких одночасно можна продемонструвати власну унікальність.

Отже, почнемо з колірної гами. Однією з популярних тенденцій є проходження покликом природи і вибір на користь так званої екологічності в інтер’єрі. Це означає, що для оформлення кімнати потрібно використовувати тільки натуральні матеріали. Звичайно, синтетика набагато практичніша, але про неї в 2018 році взагалі варто забути. Єднання з природою має простежуватися в кожній деталі вашого інтер’єру, в його кольоровій гамі, фактурі матеріалів і їх походження. Безумовно, багато зараз почали уявляти собі кімнату з самостійно зробленим ліжком з піддонів і постільною білизною з мішковини, але це далеко не так. В екостилі безумовно присутня ідея створення максимально природного інтер’єру, але вона дуже м’яка.

Стіни білого кольору - одна з характерних рис цього напрямку дизайну, яка ідеально підходить для оформлення спальні. До того ж дерев’яне ліжко є універсальним предметом і його можна зустріти в багатьох роботах дизайнерів, так що можна сміливо сказати, що екостиль - один з найбільш підходящих для спальні в 2018 році.

Дуже модно в цьому сезоні використовувати строкаті фарби. Безумовно, все повинно бути в міру, тому якщо ви не пофарбували всю кімнату в соковитий лимонний колір, то цілком допустимо застосувати його у вигляді постільної білизни йди килима. Але повертаючись до теми природності, подивися, що це повинен бути не кислотний жовтий, якого не зустрінеш в природі, а саме лимонний. Те ж правило поширюється і на інші кольори.

Далі більш детально розберемо модні тенденції, що торкнулися головного предмета в спальні - ліжка. Отже, ці меблі для спальні в колекціях від провідних виробників з кожним роком стають все простішими. Дійшло до того, що в каталогах деяких брендових компаній і зовсім не зрозуміло, чи то це таке низьке ліжко, чи то матрац просто постелили на підлогу.

У 2018 року дизайнери радять повністю відмовитися від меблів не традиційної форми, тобто якщо це ліжко, то воно обов’язково повинне мати прямокутну форму. Моделі з великою кількістю декоративних елементів, кричущі про свою розкош стрімко втрачають популярність. Але це правило ніяк не стосується класичного стилю, адже він ніколи не вийде з моди. Якщо ви любите ліжка, повністю оббиті тканиною, то у нас для вас відмінна новина - в цьому році вони будуть також популярні, як і прості моделі.

Модні меблі від немодних можна відрізнити дуже просто - оббивка на корпусі ліжка повинна бути однотонною, приглушеною і натуральною. Якщо ж вона відсутня, то деревина ліжка повинна бути більше схожа на ДСП, ніж на натуральне дерево. Це, звичайно ж, дивно звучить, але що ж поробиш, така мода!

Ще одним модним віянням стало поєднання вітальні і спальні. Так, багато квартир в новобудовах не можуть похвалитися величезною площею кожного приміщення або ж в іншому випадку ціна на них просто нечувано. Саме для таких випадків і були придумані квартири студії. Вони безумовно завжди відрізнялися величезною практичністю і функціональністю, але сьогодні вони ще й в тренді, як і 10 років тому. Тепер щоб зонувати приміщення вам не доведеться використовувати перегородок, потрібно буде всього то поставити подіум і таким чином виділити спальню. Можливо це дуже ризикований прийом і не завжди виправданий, але в тому, що він дуже стильний для 2018 року можете не сумніватися.