Правда і міфи про SEO-розкрутку сайтів

Оскільки інтернет стає одним з основних майданчиків для розвитку бізнесу, стає необхідним створення власного інтернет-ресурсу. А для того щоб сайт був затребуваним, необхідно розуміти, що необхідно для просування сайту, тобто виконання певного комплексу заходів щодо його поліпшення та оптимізації.

Бажаєте, займатися розкруткою сайтів? Записуйтесь тут https://skillup.ua/lp/seo-kiev-new/ на курси SEO. Завдяки сучасним методикам викладання, досвідченим спеціалістам компанії SkillUP, ви вже за два місяця гарантовано станете професійним оптимізатором з чудовою перспективою отримати цікаву, високооплачувану роботу.

Тут ми б хотіли розвіяти кілька міфів про SEO-оптимізацію і просування сайтів, і познайомити з деякими реаліями, з якими доведеться рахуватися при просуванні сайтів.

Міф № 1 - сайт можна розкрутити швидко

Якщо у вашому розумінні 3-6 місяців це швидко, то тоді так, сайт можна розкрутити швидко! Якщо ж відкинути всі жарти в сторону, то сайт не можна розкрутити швидко. На жаль, але не все залежить від оптимізаторів.

Швидкість просування сайту залежить від швидкості реакції пошукових систем на наші дії, а реагують вони не швидко. У пошукових систем є певні програми, звані «роботами», які зчитують зміст усього інтернету, а потім в певний час привласнюють рейтинги всім сайтам, які вони знайшли, цей момент називається «апдейт». Уявіть, які комп’ютерні потужності потрібні, для того, щоб зчитати і зберегти зміст усього інтернету. Як це не дивно, але потужностей не вистачає і відповідно процес зчитування вмісту всього інтернету пошуковим роботом займає тривалий час.  

Міф № 2 - за конкретним запитом можна просунути будь-який сайт

Ні це не так. Тематика сайту повинна відповідати тематиці запиту. Простіше кажучи, якщо ми просуваємо сайт за запитом «Тури в Чехію», то і сайт повинен бути туристичної спрямованості, з пропозиціями турів, а так само вкрай бажано якщо на сайті є інші матеріали по тематиці. Неможливо просунути сайт дитячого садку за запитом «автопрокат у Львові» або просунути магазин електроніки за запитом «металопрокат в Києві». Так само дуже важко просуваються сайти, які охоплюють багато тематик одночасно і не мають чіткої спрямованості.

Міф № 3 - можна гарантувати успішне просування сайту

Можна гарантувати успішне просування, але не можна гарантувати вихід в ТОП по певному запиту. Якщо будь-яка організація гарантує Вам вихід в ТОП, то знайте, це або дилетанти, або вони свідомо Вам брешуть. Гарантувати вихід на перші позиції в пошуковій видачі можуть тільки власники пошукових систем, але вони не роблять цього. Рейтинг сайту по певному запиту складається з декількох сотень змінних, більшість з яких оптимізаторам не відомі, і вони можуть лише вичисляти їх дослідним шляхом.

Міф № 4 - Місця в пошуковій видачі продаються

Ні це не правда. Сенс пошукових систем в тому, щоб вони оцінювали сайти і по кожному конкретному запиту видавали якомога більш відповідні результати (сайти). Якщо пошуковики почнуть продавати місця в пошуковій видачі, то вони втратять об’єктивність, а значить користувачі перестануть ними користуватися, що неминуче приведе до різкого падіння популярності. Єдине, що продають пошукові системи в пошуковій видачі, це контекстна реклама, але це не результати пошуку.

Міф № 5 - Досить один раз вивести сайт на перші позиції і він там залишиться

Ні це не так. Результати в пошуковій видачі необхідно постійно підтримувати. Якщо вивести сайт в ТОП пошукової видачі, то він протримається там відносно довгий час, але не залишиться там на завжди. По-перше, змінюються алгоритми пошукових систем і в результаті зміни алгоритму сайт може впасти або навпаки підрости. По-друге, конкуренти не дрімають і вони обов’язково будуть намагатися змістити наш сайт з перших позицій. Загалом, якщо вивести один раз сайт в ТОП і залишити його на «самоплив», то поступово він буде скочуватися все нижче і нижче.