Корупція - найбільша біда України

Україна повільно, але вірно визнає свою важке становище. Майже на двадцять відсотків зросла кількість думок жителів країни про те, що основною проблемою є корупція і ніщо інше.

Самые свежие и актуальные политические новости и события Украины за сегодня читайте на страницах популярного издания epochtimes.com.ua.

Таке опитування на Україні проводиться щорічно фондом «Демократичні ініціативи з спільною участю соціальної служби Центру імені Разумкова. За результатами минулого року корупцію вважали найсерйознішою проблемою 44 відсотки опитаних, а в цьому вже 61 відсоток. І стільки ж людей вважають, що з хабарами неможливо впоратися до того моменту, поки люди, покликані боротися з ними, самі не перестануть зловживати своїм становищем.

В анкеті було ще кілька варіантів, які також були відзначені людьми. Наприклад, майже сорок відсотків вважають, що корупція в державі буде безкарною. 31 відсоток опитаних людей кажуть, що з корупцією боротися не можна через відсутність сильної руки, яка може навести порядок в суспільстві. А також велика кількість голосів набрала думку про те, що хабарництво процвітає в країні через недосконалість українських законів, адже їх можна трактувати, як кому заманеться.

А ось у молодих людей склалося чітке усвідомлення того, що корупція вже давно є частиною ментальності українського народу.

Основним методом боротьби з хабарництвом вирішили вибрати жорсткі каральні заходи, з цим погодилося більше 50 відсотків громадян.

Логічно додати, що навіть за офіційними даними українських структур було вкрадено понад 200 мільярдів гривень тільки за перші половину 2018 року!

Загалом, український народ вже давно визнає провальність діючої влади. Порошенко приходив не для того щоб країну піднімати, а для того щоб заробити і розвалити державу. Можна цілком стверджувати, що зараз Україна знаходиться в переддефолтному стані. МВФ посадив країну на кредитну голку, та ще й тепер контролює ціни на газ. Можновладці отримають черговий транш, який приберуть до себе в кишеню, і спокійно будуть собі доживати до виборів.