Компактна меблева система Kenchikukagu в дусі практичного мінімалізму

Багатофункціональна меблева система Kenchikukagu ​​- це, напевно, верх компактності і практичного мінімалізму. Створили її японці, але оцінили її корисність і потрібність жителі багатьох інших країн. Це говорить про те, що вільного простору в житті не вистачає дуже-дуже багатьом.

В Японії багато молодих людей живуть в однокімнатних квартирах, де немає окремої кухні (меблі для кухні знаходиться там же, де і житлова кімната). Здавалося б, не розгуляєшся в таких «хоромах», які ще й знімаються (купівля однокімнатної квартири в Токіо обійдеться дорожче, ніж покупка двох-, чи навіть трьохкімнатної в Києві). Саме тому на світ з’являються всілякі набори складних меблів на коліщатках, що дозволяє жити з комфортом і без праці транспортувати в разі чого.

Kenchikukagu ​​є яскравим прикладом таких меблів. Цей набір складається з ліжка з шафою та столиком, кабінету і кухні. Це меблевий комплекс, що дозволяє оптимально використовувати житлову площу і навіть прикрасити інтер’єр. Його розробили з огляду на потреби жителів мегаполісів (і не тільки), яким в квартирі (в будинку) не вистачає кімнат. Кожен компонент Kenchikukagu ​​здатний перетворитися в потрібну кімнату, швидко і на дуже обмеженій площі.

У систему Kenchikukagu ​​входять три «кімнати» - кухня, робочий кабінет і спальня. У складеному вигляді кожна виглядає як дерев’яний чемодан на коліщатках - зручно, можна легко переміщати, і в разі непотрібності багато місця не займає. Зате в разі потреби, як за помахом чарівної палички, коробочка розкривається в кількох напрямках, перетворюючись в невеликі, але оснащені всім необхідним ніші.

Спальня - оптимальний варіант для гостей. Дуже невелика, але для «переночувати» годиться. Біля «ліжка» є невелика тумбочка, зверху - підсвічування, можна перед сном почитати або повалятися з ноутбуком. Звичайно, якщо достатньо життєвого простору, то хорошу спальню купити краще в інтернет-магазині welovemebel.com.ua, де ви знайдете дійсно комфортні, функціональні, стильні гарнітури.

Робочий кабінет обмежений столом, кріслом на коліщатах і досить великою кількістю полиць і ящиків. Є кілька розеток і підсвічування. Такий варіант підійде не тільки для будинку, але і для малогабаритного офісу.

У кухні є вбудована мийка для посуду, для варки поверхня, кілька полиць, ящиків та власників, є також невелика стільниця. Сильно, звичайно, не розвернешся, але для швидких сніданків або вечерь цілком слушно.

До речі, творець Kenchikukagu, компанія ATELIER OPA, за цю свою розробку була нагороджена престижною нагородою DFA (срібна премія).