Жіноча сумочка і характер її господині

Кожна жінка знає, що красива сумка - це не просто ефектний аксесуар, але і засіб самовираження, засіб розповісти світові про характер, амбіції, мрії і звички своєї власниці. І це не просто фантазії дизайнерів або виверти маркетологів.

Інтернет-магазин Емілі пропонує широкий асортимент стильного жіночого і чоловічого одягу, взуття, сумок, рюкзаків, гаманців, і інших потрібних аксесуарів відомих виробників. Ціни помірні, якість бездоганна!

Серйозні наукові дослідження, які проводилися психологами в 1960-ті роки, зуміли підтвердити важливість цього аксесуара. Для будь-якої жінки сумочка - це об’єкт, такий же, як для дитини - її улюблена іграшка. Зверніть увагу, як багато часу пані приділяють своїм аксесуарам. Ми збентежені, і щоб приховати цей факт, починаємо шукати в сумочці якусь дрібницю. Іноді це сигнал того, що співрозмовник нам неприємний. Чим ближче сумочка до чоловіка, тим він симпатичніший для її господині. Дійсно, коли ми повністю довіряємо співрозмовнику, і можемо відкрити перед ним сумку, ми це робимо на підсвідомому рівні. В цьому випадку відкрита сумка символізує допуск в наш внутрішній світ.

Втім, залишимо такі тонкі теоретичні матерії професійним психоаналітикам. Нас цікавить тільки практика! І знаєте, з цієї точки зору, якби жіночі сумки вміли говорити, вони могли б розповісти людям безліч цікавих фактів.

Для того, щоб навчитися розпізнавати ці факти, потрібно вміти звертати увагу на кілька основних деталей. Як правило, це форма, розмір і колір аксесуара. Зрозуміло, тут немає ніяких строгих канонів, і кожна жінка може вибирати модель собі до душі. Але зазвичай діяльні натури воліють сумки великих розмірів. Це не дивно: найчастіше такі жінки живуть дуже насиченим життям, у них багато найрізноманітніших інтересів. А така велика сумка дозволяє протягом дня виконати сотню різних справ, адже в ній знайдеться місце і для матеріалів презентації, резюме або портфоліо, і для спортивного одягу для походу в спортзал, і для електронної книги, з якою можна посидіти в кафе над чашкою ароматної кави. Єдиний мінус таких великих сумок полягає в тому, що чим більше речей вони вміщають, тим більше стає їхня вага. Втім, скільки всього ви будете носити за собою протягом дня, залежить виключно від вас.

А ось мініатюрна сумочка говорить про те, що її власниця - натура витончена, яка багато часу витрачає на створення свого образу і підбір правильних аксесуарів. Найчастіше, такі жінки в курсі всіх модних новинок в будь-якій сфері життя. Втім, це правило не відноситься до невеликих клатчів і сумочок wristlet, які прийнято носити в руці. Власниці таких сумочок, як правило, організовані, вміють цінувати і свій, і чужий час. Крім того, психологи вважають, що любов до такого фасону - це ще й показник стриманості.

Якщо говорити про колір, то тут варто врахувати не тільки особисті переваги, але і модні тенденції. Сьогодні, коли найбільш актуальними вважаються яскраві кольори, сумка чорного, коричневого або сірого відтінку може говорити як про практичність, так і про консервативність. А ось аксесуар соковитого відтінку зовсім необов’язково говорить про сміливість, скоріше, просто про бажання слідувати модним трендам.

Хоча і тут все далеко не так однозначно, як здається на перший погляд. Наприклад, червоні сумки вибирають дами, які прагнуть завжди бути в центрі уваги. Жовті і світло-зелені аксесуари подобаються жінкам, що сприймають навколишній світ з великою часткою оптимізму і позитивного настрою. Фіолетовий може говорити як про бажання підкреслити свою індивідуальність, так і про те, що володарка такого аксесуара прагне до гармонії і розуміння. Чим складніший колір і фактуру вибирає жінка, тим більше вона прагне виразити себе за допомогою аксесуара. 

Мають значення і декоративні деталі. Наприклад, велика кількість металевих і пластикових брязкалець, причеплених до сумки, далеко не завжди говорять про поганий смак. Іноді це показник того, що володарка цього аксесуара не впевнена в собі. Лаконічність моделі і відсутність помітних прикрас може говорити про те, що в житті власниці цієї сумки все стабільно, що вона вже знайшла своє місце в цьому світі.

І навіть випадкові дрібниці, що знаходяться всередині сумки, можуть багато чого розповісти про свою власницю. Упаковка пластиру і льодяник від кашлю говорять про те, що господиня цього аксесуара - особа практична і передбачлива. Особлива розмова - колекційна сумочка, в якій можна знайти старі квитки в кіно, флаєра та квитанції. Такий аксесуар говорить про те, що його власниця - натура творча, але добряче безладна.