Скоро в школу: типові помилки при виборі дитячого взуття

На носі вересень, а з ним і осінь, і початок навчального року. Мами закуповують шкільні та канцелярські приладдя для своїх першокласників та учнів старших класів, готують книжки і зошити. Однак, не варто забувати і про красиве і зручне взуття для Вашої дитини. Розглянемо поради експерта про те, як підготувати відповідне для школи взуття

Якщо вам потрібне дійсно якісне спортивне взуття для хлопчиків, завітайте до інтернет-магазину detki-neposedki.com.ua. Тут ви знайдете комфортні, стильні анатомічні моделі з натуральних дихаючих матеріалів, які сприятимуть нормальному розвитку стопи.

У стінах школи діти проводять по кілька годин на день. Сьогодні навчання вимагає зусиль, аналогічних напрузі дорослих на роботі. Природно, що дітлахам потрібен відповідний шкільний гардероб, а особливо - комфортне і зручне взуття.

На початку навчального року батькам доведеться вирішити непросте завдання - підібрати і купити кілька пар взуття на всі випадки життя школяра:

- сезонне для вулиці,

- для спортивних занять,

- для хореографії,

- змінне взуття.

При покупці доведеться врахувати побажання своєї дитини, а також вимоги адміністрації школи щодо колірної гами та дизайну взуття. Але найважливіша якість взуття - безпека для здоров’я дитини знаходиться в зоні відповідальності батьків. Не секрет, що неправильно підібране взуття є причиною таких захворювань, як плоскостопість, сколіоз, грибкові захворювання стоп.

Які ж основні помилки при покупці шкільного взуття?

Вибір на користь дешевих моделей з синтетичних матеріалів

Таке взуття може виглядати дуже привабливо. Але за красивим дизайном взуття зі шкірозамінника або штучної шкіри ховається низька міцність і еластичність матеріалів, а головне - в ній нога дитини «не дихає».

Крім того, що спітнілі ноги і шкарпетки - це щоденний дискомфорт в носінні, повна відсутність повітрообміну стопи створює сприятливе середовище для розвитку грибків. З вологими ногами високі шанси простудиться по дорозі зі школи додому.

Для збереження здоров’я вашій дитині необхідне взуття з натуральних матеріалів. З гігієнічної точки зору ідеальними матеріалами є натуральна шкіра, замша, нубук. Взуття з них безпечне, міцне, і приваблива.

Якщо фінансові можливості родини обмежені, вихід теж є. Можна придбати взуття з комбінованих матеріалів. У ній паропроникність і міцність забезпечує натуральна шкіряна устілка, підкладка, задник і носок.

Покупка взуття з «неправильною» підошвою і каблуком
 
Грубий верх і жорстка підошва - основні причини швидкої стомлюваності ніг і неправильного розвитку стопи. Основні вимоги до підошви дитячого взуття: легка, гнучка і нековзна. Занадто жорстку підошву легко помітити під час примірки - стопа дитини буде проблемно згинатися. Одночасно з цим потрібно звернути увагу на еластичність верхньої частини взуття.

Дитяче взуття повинне мати каблук - він забезпечує правильне формування зводу стопи. Допустима висота каблука залежить від віку дитини і становить 2-4 см. Максимальна висота каблука (4 см) призначена для дівчаток підлітків у віці 13-17 років.