Inspero Inc представила навушники з штучним інтелектом

Розробник Inspero Inc. представив на сервісі Kickstarter цікавий пристрій - розумні навушники Vinci 2.0. Самі по собі навушники - це повноцінний девайс все-в-одному, який поєднує в собі функціонал фітнес-трекера, плеєра і телефону.

Серцем навушників став чотирьохядерний процесор ARM Cortex A-7, що працює в зв’язці з чіпами Wi-Fi, 3G і Bluetooth. В результаті Vinci 2.0 можуть самостійно здійснювати дзвінки (як деякі сучасні розумні годинники), відправляти короткі текстові повідомлення, а також відтворювати музику з вбудованої пам’яті і зі стрімінгових сервісів (заявлена ​​підтримка Spotify, SoundCloud, Amazon Music і KKBOX). До речі, на сайті https://angrystore.ru/besprovodnye-naushniki-dlya-telefona/ можна придбати хороші бездротові навушники для телефона.

Навушники Vinci 2.0 спроектовані для тих, хто регулярно займається спортом, але не хоче носити з собою на заняття телефон або плеєр. Новинка, за словами розробників, без проблем замінить обидва цих пристрої та фітнес-трекер: в Vinci 2.0 вбудовані більше десятка датчиків, які відстежують рівень фізичної активності, дистанції і положення власника в просторі.

Управління - голосове і жестове. Користувачеві потрібно попросити Vinci 2.0 включити потрібний плейлист, порекомендувати відповідний за жанром трек або ж зателефонувати кому-небудь. Для роботи з голосом навушники використовують мікрофон, який працює за рахунок кісткової провідності. Це дозволяє розмовляти з гарнітурою практично пошепки - вона все одно розпізнає команду. Також у навушників передбачені вісім режимів шумозаглушення для різних завдань.

«Розумна» частина навушників полягає в тому, що вони можуть рекомендувати музику з урахуванням фізичної активності користувача в даний момент. Спочатку вбудований штучний інтелект визначає переваги власника, а після аналізує сказані вголос команди і вирішує, які треки зараз потраплять в настрій. Крім того, навушники повністю інтегровані в систему Amazon Alexa і розпізнають три варіанти англомовних команд плюс запити на німецькій і японській. Більше мов доступні в Google Assistant, з яким Vinci 2.0 теж сумісні.

На самому нашийному ободі передбачені магнітні кріплення для навушників, щоб вони не бовталися в стані спокою. Батареї девайсу вистачить на 20 годин безперервної роботи при програванні музики з Bluetooth (і 8 - при роботі з вбудованою пам’яттю), вага його при цьому становить 86 грамів. У комплекті йдуть шість пар насадок і зарядна станція.

Доступні три версії пристрою - Lite, Pro і Super. Вони відрізняються об’ємом вбудованої пам’яті (8, 16 і 32 Гб), наявністю шумозаглушення (є в двох старших версіях) і наявністю костнопроводящего мікрофона (тільки в старшій версії, в інших - просто масив з пари класичних мікрофонів).

Всі пристрої доступні в чотирьох кольорах - червоному, синьому, білому і чорному. Зараз молодшу модель можна придбати за 129 доларів США, середню - за 209, а старшу - за 349.