iTie - концепт «розумної» краватки під управлінням iOS

Дизайнери на що тільки не йдуть, щоб відзначитися своєю фантазією і зв'язати її зі світовим брендом Apple. Наприклад, одна така собі творча особистість по імені Томіслав Звонарік представив на суд громадськості свій цікавий концепт «розумної» краватки.

Як запевняє дизайнер, електронний аксесуар має набагато більше переваг в порівнянні з традиційним варіантом. Наприклад, iTie може змінювати свій колір. Для цього досить зробити всього одне натискання. Крім цього, вбудована в краватку камера пропонує своєму носієві можливість спілкування через Skype, наприклад. Можна навіть взаємодіяти в соціальних мережах, а в якості екрана використовується нижня частина краватки.

В якості операційної системи тут використано iOS. Всі мікросхеми та інші необхідні комплектуючі заховані усередині iTie.

На перший погляд «розумна» краватка не приверне уваги громадськості і цілком може бути непоміченою. В якості гарного бонусу можна відзначити, що цей аксесуар не вимагає такого догляду, як прання і прасування. Його не потрібно зав’язувати, а для всіх, хто має складності з подібною процедурою, ось стаття, де описані основні правила швидкого, і красивого зав’язування краваток.

Як зазначалось, аксесуар iTie оснащений гнучким дисплеєм і може взаємодіяти з iOS-додатками. Розробник повідомив, що незабаром власники футуристичної краватки зможуть завантажити спеціальний додаток, що відображає різні фактури тканини.

Звонарік стверджує, що його розробка, оснащена камерами, матиме і практичне застосування: власник гаджета зможе здійснювати телефонні дзвінки, відправляти повідомлення і розмовляти по Skype.

“Під час розробки концепції майбутнього аксесуара я спирався на модні вироби, придатні для використання в повсякденному житті. Тоді я подумав, що було б здорово мати краватку з мінливими візерунками і кольорами і при цьому використовувати його в якості додаткового дисплея для iOS-пристроїв, - говорить 33-річний графічний дизайнер. - Це відмінний вибір для бізнесмена або хлопця, який цікавиться модою, адже вся нижня частина краватки є дисплеєм, який відображає програми. Я думаю, що незабаром чоловіки зможуть не тільки змінювати колір і малюнок краватки одним натисканням кнопки, а й постійно перебувати на зв’язку”.