Як вибрати неслизьку плитку на підлогу

Керамограніт, керамічна плитка або натуральний камінь? Чим відрізняються ці матеріали, який довговічніший і більше підійде для обробки ванної кімнати, фойє або їдальні? Експерти діляться важливими критеріями вибору і інформацією про те, як можна зробити слизьку плитку неслизькою найпростіше і найефективніше.

Ванна кімната і санвузол

Основний фактор, що впливає на вибір покриття для даної зони - висока вологість і постійна взаємодія з водою. При покритті підлоги в даних приміщеннях зупиніть свій вибір на класичній керамічній плитці і керамограніті. Уникайте використання природного каменю: він вимагає постійного догляду, більш «примхливий» ніж плитка, при взаємодії з водою. Справа в тому, що залізо, котре міститься в граніті, при зіткненні з водою іржавіє, що позначається на подальшій якості каменя, і не йде на користь його зовнішньому вигляду.

Керамограніт же, навпаки, дуже стійкий по відношенню до будь-якої стихії і добре експлуатується в душових. Рекомендуємо використовувати керамограніт, який ковзає не так сильно: глазурований, матовий і рельєфний види.

Керамічна плитка відмінно застосовується в даних кімнатах, можна сказати, створена для них, якби не одне «але»: вона дуже сильно ковзає при взаємодії з водою. Спеціальних видів плитки, що сприяють протиковзанню поки не розроблено, але відомі ефективні інструменти, які можуть зробити безпечною будь-яку зону: протиковзні рідкі покриття.

Столова та кухонна зона

Кухня і їдальня - одні з найбільш відвідуваних в кожному будинку місць, в яких ми приймаємо гостей і готуємо улюблені страви для всієї родини. Підлогове покриття в цій локації має бути зносостійким і високоміцним, безпечним. Зносостійкість у керамограніта і плитки має свій клас, для облицювання підлоги в їдальні і кухні експерти рекомендують використовувати плитку не нижче четвертого класу за шкалою PEI (PEI III). Інформацію про клас плитки зазвичай вказує виробник на упаковці продукції. Тут також не обійтися без протиковзної обробки, яка зробить підлогу безпечною там, де може випадково пролитися вода.

Фойє, передпокій і коридор

Передпокій, фойє або коридор будинку не тільки справляють перше враження на гостей, але і приймають на себе навантаження як місце з високою прохідністю. Зносостійкість плитки в даному місці повинна бути рівною четвертого класу зносостійкості (PEI IV), який також вказує на пакувальному матеріалі виробник.

Зрозуміло, клас плитки позначається на її вартості, але радимо не економити: якщо вибрати плитку низького класу, вона швидко трісне і прийде в непридатність в зв’язку з тим, що не витримує постійне навантаження. Для цієї зони добре підійдуть: керамограніт, керамічна плитка і камінь.

Лоджія, тераса і веранда

Дані зони є критими і розташовуються під навісом, тому в цьому місці можна застосовувати будь-який зі згаданих матеріалів. І плитка і камінь будуть відповідним рішенням для того, щоб покрити підлогу, а акцент на колірній гамі і візерунку Ви можете зробити самі разом зі своїм дизайнером. Але і тут не обійтися без антиковзних засобіва.

Ганок і пандус, паркінг, вулична зона

В даній зоні рекомендуємо використовувати тільки керамограніт, як матеріал, якому не страшні будь-які погодні умови і температурні скачки. Він не боїться вологості і високого навантаження, а тому, навіть вулична зона може бути оброблена цим матеріалом. Неслизька плитка в цій ділянці може бути такою тільки завдяки додатковим антиковзним інструментам: накладкам проти ковзання, протиковзким стрічкам і коврикам. Але кожен з перелічених вище інструментів має свої складності: тривалий монтаж (куточок і накладки), недовгий ефект (протиковзкі стрічки), охоплення не всієї зони, яка потребує протиковзання, а тільки певної її частини (протиковзний килимок, куток або накладки).

Ніякий матеріал не здатний так прикрасити інтер’єр, зробити його ексклюзивним, вишуканим і розкішним, як якісний керамограніт, який ідеально поєднує в собі найкраші властивості кераміки і граніту. Чудову плитку і інші якісні оздоблювальні вироби з керамограніту ви зможете замовити на plitka.ua по найкращій вартості.