Вибраємо дитячу постільну білизну

Сон, як відомо, має значний вплив на здоров'я дітей, і грає дуже важливу роль в їх розвитку. Під час сну малюки відновлюють витрачену енергію, набираються нових сил і ростуть. Молоді батьки всіляко намагаються зробити сон їх маленького дива спокійнішим і комфортнішим. І в цьому контексті особливу увагу потрібно приділяти вибору постільної білизни для малюка.

При виборі постільних речей звертайте увагу на матеріал, це повинні бути виключно натуральні тканини, такі як бавовна, шовк або льон. Від щільності структури тканини залежить довговічність дитячої білизни. Найчастіше використовують бавовняні тканини, такі як ситець, сатин або бязь. І хоча зараз вибір величезний, щоб не попасти на низькопробний товар, відвідайте інтернет-магазин https://girafa.org/, там ви знайдете чудові набори білизни, ковдр і безліч інших якісних речей для ваших діток.

Дитячу постіль можна придбати в комплектах, або ж окремими елементами. Набагато практичніше купити комплект постільної білизни та додатково ще кілька штук простиралець, так як вони частіше брудняться. У продажу можна побачити комплекти тільки з простиралець, які упаковані по 2-3 або більше штучок.

У новонародженої дитини має бути 2 комплекти білизни на зміну і 4-5 простиралець. Так як дітки дуже швидко ростуть, то такої кількості білизни буде цілком достатньо на найближчі 2-3 роки.

Перед покупкою наволочки, простирадла і підодіяльника, переконайтеся в їх відповідності розмірам дитячої подушечки, матраца і ковдри. У різних виробників значно можуть відрізнятися розміри білизни.

Звертайте увагу на спосіб фіксації ковдри і положення отвору в підодіяльнику. Отвір може бути в центрі, в поперечному або бічному поздовжньому шві. Способами фіксації ковдри бувають гудзики, блискавки або липучки. Ґудзики можуть заподіяти дитині незручність, а якщо гудзик відірветься, то дитина зможе його проковтнути і нашкодити своєму здоров’ю. Тому найнадійнішим варіантом будуть або липучки, або блискавки.

Простирадло повинно мати розміри трохи більше розмірів дитячого матраца, щоб його можна було акуратно підігнути. Тоді на простирадлі не будуть утворюватися складки.

Флісове, махрове або фланелеве простирадло добре підійде в холодну пору. На простирадлі такої якості малюкові буде затишніше й тепліше.

Існують одноразові і багаторазові простирадла, які допомагають уникнути малюку неприємних «несподіванок». Одноразові дуже нагадують підгузник за способом виготовлення. Таке простирадло після намокання слід викинути. Багаторазове простирадло має двошарову поверхню, воно виготовлена ​​з фланелевої або махрової тканини з внутрішнім водонепроникним прошарком.

Після того, як ви визначилися з розміром і формами постільної білизни, варто перейти до вибору колірної гами. Уникайте темних, похмурих тонів, так як вони мають негативний вплив на психіку людини. Найкращим вибором будуть пастельні світлі тони без строкатих візерунків і абстракцій.

Придбану дитячу постіль виперіть і пропрасуйте. Враховуйте, то що, фарба не повинна линяти, інакше таке білизна не придатна для дітей. Надалі, коли малюк буде дорослішим, враховуйте його смак, тоді дитина буде із задоволенням засипати в своєму ліжечку і завжди бачити тільки приємні сни!