Розумні шкарпетки простежать за здоров’ям діабетиків

Нещодавно з'явилася чергова високотехнологічна новинка в сфері Інтернету речей: компанія Siren створила розумні шкарпетки, які будуть перевіряти ноги діабетиків і запобігати запаленням.

При цукровому діабеті у людей з’являється синдром діабетичної стопи (рани на ногах, які не загоюються). Чутливість ніг знижується, і людина може не помітити, як поранилася, і занесла інфекцію в рану.

Дослідники, що працюють в Siren, винайшли в допомогу діабетикам розумні шкарпетки: в них вшиті шість мініатюрних датчиків, які контролюють температуру в різних точках. Якщо в якійсь частині стопи починається запалення, місцева температура тіла підвищується, і пристрій реагує на це.

Шкарпетки Siren Diabetic Socks сигналізують про це на смартфон через спеціально додаток. Він є доступний для використання на iOS і Android. Завдяки цьому хворий раніше виявить інфіковані рани або виразки, звернеться за медичною допомогою і запобіжить подальшому розвитку небезпечної хвороби.

Якщо у людини немає смартфона або їй складно розібратися з додатком, то можна використовувати спеціальний пристрій Siren Hub. Завдяки йому встановлюється бездротовий зв’язок з мікросенсорами. Сигнал від шкарпеток надійде службовцям Siren, які проінформують хворого дзвінком або іншим чином.

Випробування розумних шкарпеток показало, що вони на 87% ефективніші, ніж традиційні діагностичні методи. Носіння шкарпеток, втім, не скасовує звичайних лікарських приписів, таких як використання кремів, водних процедур і гімнастики.

Безшовні шкарпетки придатні до прання в машинці. Пристрій сам по собі не включиться, так як система активується тільки на нозі людини.

Покупець може замовити собі додаткові послуги від компанії-виробника. Наприклад, кожні півроку хворому буде надсилатися п’ять пар нових шкарпеток, так як батарея тримає заряд трохи більше місяця.

У комплект “розумних” шкарпеток Siren Care входить 7 пар і їх роздрібна ціна становить $ 180, однак на стадії попереднього замовлення Siren Care їх вдасться придбати за $ 120. У плани розробників цього проекту також входить розширення відслідковуються параметрів за допомогою нових датчиків вологості і тиску.

До речі, ось посилання модные носки женские, в інтернет-магазині mod.net.ua можна замовити дійсно оригінальні чудові хайпові шкарпетки. Тут їх величезний асортимент: однотонні, різнокольорові, з логотипами і принтами, одним словом - на любий смак!