Чисті вікна - не проблема! Корисні лайфхаки для домогосподарок

Для більшості господинь миття вікон - заняття не найприємніше: вимите з такою працею вікно здається чистим, але варто виглянути сонцю, тут же з'являються зрадницькі смуги або плями. І все-таки домогтися ідеально сяючих вікон можна за допомогою перевірених методів, миючих засобів і пристосувань. Незважаючи на безліч варіантів, найуспішнішим залишається класичний метод - вода, миючий засіб і гумовий скребок.

Компанія “Альпіндустрія” надає послуги миття вікон висотних будинків в Києві. Роботи виконують професійні альпіністи, а тут можна дізнатися про умови виконання замовлення, тарифи, перваги співпраці саме з цією компанією.

Класичний метод

Навіть якщо це здається привабливим, не мийте вікна при пекучому сонці і сильному вітрі. Швидке висихання призводить до появи райдужних розводів. Почніть мити вікна з внутрішніх рам і з внутрішніх поверхонь скла. Спочатку очистіть вікна від забруднень - наприклад, рослинного пилку - м’якою щіткою. Настала черга жиру, бруду і вихлопних газів: знадобиться відро з теплою водою, кілька крапель миючого засобу і трохи оцту.

Не використовуйте занадто гарячу воду, так як багато засобів втрачають в ній свої властивості, і завжди акуратно додавайте їх в воду, щоб уникнути зайвого спінювання. Візьміть губку і намилюйте скло хвилеподібними рухами, починаючи від верхнього лівого кута вікна до іншої сторони і далі вниз. Потім гумовим скребком видаліть зайву воду. В кінці протріть скло серветкою з мікрофібри або замшею для полірування вікон. Витріть залишки води з кутів, ущільнювача і кромок.

Легше помітити, які місця вимиті погано, якщо протирати скла з одного боку по вертикалі, з іншого - по горизонталі. Для великих вікон використовуйте насадки з телескопічною ручкою.

Замша краще газетного паперу.

Полірування скла газетним папером - випробуваний засіб, якби не потворні сліди друкарської фарби. Краще використовувати замшу для полірування вікон. Щоб замша після прибирання не задубіла, прополощіть її в солоній воді і злегка відіжміть.

Рами.

Віконні рами також спочатку миються мильним розчином, а потім витираються ганчіркою. Не додавайте в воду соду - вона роз’їдає масляну фарбу, робить її тьмяною. При митті пластика не використовуйте нітроскладів, розчинники або кислоти: вони позбавляють пластик речовин, що стабілізують поверхню і колір. Не варто застосовувати і абразивні чистячі засоби - вони дряпають пластик, створюють нерівності, в які з часом забивається бруд. Особливі матеріали, наприклад, мармур, мийте нейтральними розчинами.

А ось кілька ефективних підручних засобів:

Лляна олія

Тьмяні вікна заблищать, якщо використовувати лляну олію. Вовняною ганчіркою нанесіть олію на скло, залиште на деякий час і видаліть. Ретельно протріть бавовняною серветкою.

Оцет

Надійний помічник при митті вікон. Приготуйте розчин з 2 столових ложок оцту і літра води. Протріть ним скло і витріть насухо м’яким папером круговими рухами. Вікно заблищить, а кислуватий запах оцту відлякає мух.

Нейлонові панчохи

Надати склу блиск може і такий екзотичний метод - старі колготки і солона вода.

Нашатирний спирт

Розведений з водою добре видаляє жирні плями. Щоб вікна довше залишалися чистими, протріть їх сумішшю з 30 г води, 70 г гліцерину і декількох крапель нашатирного спирту, а потім дайте висохнути. Віконні рами і підвіконня також можна мити теплою водою з додаванням нашатирного спирту (2 ст. Ложки на 1 л води).