Основні помилки фрілансерів, і як їх уникнути

І початківці, і досвідчені фрілансери часто допускають в роботі однакові помилки. Відсутність грамотного тайм-менеджменту, неправильна організація співпраці із замовниками і робочого процесу призводять до підвищеної стомлюваності, стресу, незадоволеності результатами і, як наслідок, низькому доходу. Але якщо не допускати цих помилок, фріланс може приносити набагато більший дохід, ніж робота в офісі.

Нужен хороший добросовестный SEO-специалист? Почитайте сеоквик отзывы о фрилансере Анатолии Улитовском, все заказы, выполненые им получили исключительно наивысшую оценку!

Розглянемо докладніше найпоширеніші помилки фрілансерів.

Робота 24 години на добу 7 днів на тиждень

Серйозна помилка фрілансера - це прагнення взяти в роботу гранично можливу кількість замовлень і приділяти максимальний час виконанню завдань. Результат стає протилежним. Замість того, щоб швидко виконувати поставлені цілі, втомлений мозок швидко втрачає працездатність, сповільнюється мислення, а завдання вирішуються з кожним разом все важче.

Щоб уникнути такої помилки, слід ретельно планувати робочий графік і виділяти час для особистих справ, а також повноцінного відпочинку.

Співпраця без передоплати

Не важливо, як давно фрілансер працює на віртуальному ринку. Відсутність передоплати за роботу в кращому випадку може призвести до затримок в оплаті, в гіршому - до заниження раніше затверджених розцінок або відмови у виплаті гонорару.

Довіра між виконавцем і замовником може бути заснована виключно на передоплаті. Потрібно брати аванс в розмірі 20-50% за проект або укладати безпечні угоди.

Якщо ж замовника не влаштовують умови передоплати, альтернативний варіант роботи - це використання спеціальних сервісів, що виключають ризики при укладанні віртуальних угод.

Відсутність уваги до відгуків і рейтингу

Багато фрілансерів вважають, що наявність портфоліо - ключовий фактор, який свідчить про професіоналізм віддаленого працівника. Тому з часом перестають приділяти належну увагу відгуками і рейтингу, які грають першочергову роль при виборі виконавця.

Замовники вибирають з десятків фрілансерів за чотирма ключовими критеріями: відгуки, рейтинг, ціна і портфоліо. Багато роботодавців чули про недобросовісних виконавців і прагнуть працювати виключно з фрілансерами, якість роботи яких підтверджено відповідними відгуками.

Часто фрілансери, які встигли напрацювати базу постійних замовників, припиняють розвивати власний аккаунт, піднімати рейтинг і заробляти відгуки. І це - серйозна помилка, адже щоб виділитися серед величезної кількості виконавців на біржі, необхідно не тільки бути фахівцем в своєму профілі, але і володіти високим рейтингом і значною кількістю відгуків.

Робота над будь-якими проектами

Серйозна омана віддаленого працівника - це загострення уваги на кожному проекті, який з’являється на біржі. Це може привести до таких наслідків, як неможливість виконати роботу, співпраця з недобросовісними замовниками, зриви термінів і отримання негативних відгуків.

Не можна братися за роботу, яка виходить за рамки спеціалізації, створює надмірне навантаження або не приносить належної віддачі.

Фрілансерам слід уникати замовлень, які:

- вимагають наявності вузькоспеціалізованих знань, яких фрілансер не має;

- викликають сумніви в можливості їх якісного виконання;

- з’являються при щільному графіку, призводять до надмірного навантаження і не можуть бути реалізовані в зазначений термін.

Відсутність професійного зростання і розвитку

Багато фрілансерів, досягнувши певного рівня знань, перестають працювати над власним професійним апгрейдом, адже забезпечити стабільний рівень доходу дозволяє грамотне виконання проектів середньої складності. Це кардинально не вірний підхід, який в майбутньому призведе до катастрофічних результатів.

Стрімкий розвиток технологій, поява нових інструментів, тенденцій і методів роботи вимагає від фрілансерів постійного поліпшення знань і умінь. Якщо віддалений працівник стоїть на місці, дуже скоро його місце на ринку займуть більш затребувані фрілансери.