Нюанси вибору профнастилу для покрівлі та огорожі

Облаштування покрівлі та огорожі - це дві основні сфери застосування металопрофілю. Будучи одним з найбільш недорогих будівельних матеріалів, профнастил користується особливою популярністю, адже дешевизна - це не єдина його гідність.

Також всім відомо, що термін служби, хоч і залежить від безлічі факторів, але в більшості випадків перевищує будь-які очікування. Тривала експлуатація можлива в тому випадку, якщо ви зробили правильний вибір марки і технічних параметрів матеріалу.

Які ж основні відмінності профнастилу для паркану та покрівлі

Висота профілювання.

Чим вище профіль, тим більше жорсткі сталеві листи. Це вкрай важливо, якщо ви плануєте застосовувати їх в покрівельному будівництві. Щоб максимально убезпечити майбутню конструкцію від руйнівних впливів зовнішнього середовища, необхідно, щоб марка профнастилу була обрана відповідно до галузі його майбутнього використання.

Якщо ви будете будувати паркан, потрібно вибирати одну з марок стінового металопрофілю, а для будівництва покрівель розгляньте кілька варіантів покрівельного металопрофілю з різними параметрами листів. Для покрівлі важливо, щоб матеріал мав відмінну зносостійкість, не був схильний до деформацій і міг переносити агресивні впливи зовнішнього середовища без шкоди зовнішньому вигляду і цілісності металопрофілю. Вибрати матеріал для паркану простіше, адже і вимог до нього значно менше.
 
Товщина листів.

Для покрівельного матеріалу неприпустимо використовувати тонку сталь. Це загрожує швидкою втратою зовнішнього вигляду, можлива також деформація металу під впливом вітрових навантажень. Якщо для паркану допускається використання профлиста а з товщиною від 0,35 до 0,45 мм, то для покрівлі мінімально можливий параметр - це 0,5 мм.

Цинкова складова.

Що стосується захисту металу від корозії і іржі, то в будь-якому з разі профнастил буде контактувати з опадами, а значить шар цинку повинен бути оптимальний, як в стіновому профнастилі, так і в покрівельному.

Полімерні покриття.

Є кілька видів такого покриття, кожен з них має свої особливості експлуатації - одні схильні до більшого вигоряння на сонці, інші ж не люблять перепадів температур. Крім того, якісний полімерний шар - це ще й ідеальний відтінок вашого металопрофілю.

Не завжди матеріал, придатний для облаштування огорожі, можна використовувати в покрівельному будівництві, адже стіновий профнастил найчастіше поступається за параметрами покрівельного. По посиланню металлоконструкции Николаев ви дізнаєтесь про діяльність Миколаївського заводу стальних конструкцій, який пропонує великий вибір металопрофілю для покрівлі та для огорож. Тут вам допоможуть правильно підібрати марку, товщину сталі і інші, не менш важливі, параметри цього матеріалу. Ви можете замовити листи в бажаних розмірах, щоб мінімізувати клопоти з подальшою підгонкою матеріалу для будівництва тієї чи іншої конструкції. 

Профнастил не втрачає своєї популярності з року в рік, адже має ряд незаперечних переваг, основне з яких - це ціна.

Також варто акцентувати увагу на його:

- Довговічність. Зрозуміло, що на термін служби впливає низка чинників, але правильно підібраний матеріал буде служити дійсно дуже довго.

- Простоту структури. Металопрофіль - це сталь, покрита поруч шарів, що забезпечують належний рівень захисту від шкідливого впливу зовнішнього середовища. Завдяки тому, щоб цей матеріал має невелику вагу і ідеальну геометрію листів, з ним легко працювати - монтаж проходить швидко і просто.

- Асортимент профнастилу - це не тільки різні марки для різних сфер будівництва, але і безліч відтінків.