Концепт Opel GT X Experimental демонструє, як будуть виглядати автомобілі Opel в наступному десятилітті

Пройшов вже рік з моменту покупки Opel французьким концерном PSA. І ось уже майже готова концепція розвитку бренду без підтримки General Motors. Ідейної та концептуальної.

Відразу після оголошення про зростання прибутку в 502 мільйони євро, що зовсім небагато для великого виробника, але дуже непоганий результат для компанії, яка знаходиться в положенні Opel, хлопці з Руссельхайме показали, що їхні автомобілі найближчим часом зміняться кардинально. Поки показані тільки начерки і невелике відео, на яких зображений концепт з ім’ям Opel GT X Experimental. Сам автомобіль обіцяють показати ще до кінця року і тоді остаточно стане ясно, якими будуть моделі Opel до середини двадцятих років. Показаний днями фрагмент передньої частини автомобіля говорить про те, що команда розробників значно змінила підходи до проектування, якими користувалися останні кілька десятиліть.

Ясно, що центром нової композиції повинен стати логотип на решітці радіатора. Але тепер він «збудований» в якусь футуристичну лінію з фарами головного світла, а фірмова «блискавка» підтримується «бумерангами» світлодіодних денних ходових вогнів. А збирає до купи все це разом потужна “проштамповка” на капоті, що виконує роль осі симетрії. Ця частина кузова, разом з камерами і датчиками, на думку розробників Opel нагадують візор гоночного шолома. Тому ідею так назвали Visor. Цілком ймовірно, що саме так і буду називатися нові моделі Opel. Генеральний директор компанії Міхаель Лохшеллер заявив, що ідентифікація бренду - це його майбутнє. Саме тому компанія намагається намацати нові візуальні рішення, які б стали впізнаваними в майбутніх автомобілях марки.

До речі, в інтернет-магазині avtoforma.com ви можете придбати якісний хутровий чохол на кермо Avtoforma - чудовий аксесуар, особливо для холодної зими!

«Автомобілям марок Vauxhall і Opel не вистачало однієї речі: унікального обличчя, - пояснює шеф-дизайнер Марк Адамс. - До сих пір наші пропорції решітки були занадто традиційними, схожими на продукцію інших брендів. Ми хотіли, щоб обличчя працювала тільки на нас, і тепер воно у нас є».

Заодно шоу-кар покликаний відзначити невеличкий ювілей: з моменту переходу Опеля під контроль PSA пройшов рівно рік. Автори проекту кажуть, що три головні цінності бренду залишилися незмінними. Їх можна описати прикметниками «німецький», «доступний», «захоплюючий». Однак після входження до складу французької PSA бренду потрібна оригінальна філософія, яка виділить Opel на тлі інших німецьких марок.

Команда Адамса придумала термін «нова німецьких» (New Germantess). «Нова німецьких» в двох словах - це puristisch і charakterstark, pure і bold, «самовпевнена скромність» (в дуже вільному перекладі), чистота помислів і сила характеру.

«Традиційно відмінна інженерія, технічні інновації та високу якість - все це важливо для нас. Але сучасна Німеччина - щось більше. Ми космополітичні, вільні і піклуємося про, скажімо так, безтурботність людини. Наш компас у всьому, що ми робимо, це наші клієнти», - підкреслив Адамс.