Гонщик Стіг з “Top Gear” встановив рекорд швидкості на тракторі

На популярному британському телевізійному шоу "Top Gear", однією з фішок якого є виконання різних божевільних завдань, навіть після відходу харизматичних Джеремі Кларксона, Джеймса Мея і Річарда Хаммонда, тривають веселощі. Чергова "забава" британців навіть занесена до Книги рекордів Гіннесса. Зокрема, гонщик Стіг, котрий ганяє в програмі на різного роду автомобілях, встановив рекорд швидкості. Тільки не на якому-небудь суперкарі, а на ... тракторі!

Природно, трактор був не простий. Вірніше спочатку був простий, але для рекордного заїзду йому додали регульовану пневмопідвіску, гальма на всіх чотирьох колесах, 54-дюймові шини ззаду, щось на кшталт заднього крила, а також 507-сильний 5,7-літровий двигун V8 від Chevrolet Corvette. І назвали те, що вийшло, простим і зрозумілим ім’ям - Track-Tor. В результаті подібних реконструкцій звичайний трактор перетворився практично в трековий болід. Умови були вибрані відповідні - заїзд проходив на злітно-посадковій смузі аеродрому Брантінгторп, колишній базі Королівських військово-повітряних сил Великобританії.

Згідно з правилами, для встановлення рекорду Стігові треба було проїхати дистанцію на полігоні, так би мовити, туди і назад. У першій спробі швидкість склала 147,92 км / год, а в другій - 132,96 км / год. У підсумку в Книгу рекордів Гіннеса занесено середнє значення - 140,44 км / год.

Без сумніву, щоб добитися таких показників, потрібна бездоганна комплектація, а на сайті https://avtoindustriya.com/ ви зможете замовити запчастини до тракторів і іншої техніки найвищої якості.

Останній раз подібний заїзд проводився в 2015 році в Фінляндії на 7,7-тонному тракторі Valtra T234, за кермом якого перебував чотириразовий чемпіон світу з ралі Юха Канккуненом. Тоді найкращим досягненням була швидкість 130,16 км / год. Таким чином, новий рекорд більш ніж на 10 км / год перевищив досягнення фіна.

Нинішній ведучий “Top Gear”, Метт Леблан, в гаражі якого є цілих чотири трактори, коментуючи рекорд, заявив: “У кожного бували ситуації, коли на вузькій дорозі за повільним трактором збиралася низка машин. Так що ми спробували прискорити даний транспорт. І саме на ньому буде ганяти Льюїс Хемілтон коли піде з “Формули 1”!

На відео ми бачимо, як Стіг з “Top Gear” поставив новий світовий рекорд швидкості на тракторі