Швейцарські годинники: як відрізнити оригінал від підробки

Швейцарські годинники - ікона якості, точності і стилю. Вони підкреслюють статус власника і є елітним подарунком до ювілею або торжества. Бездоганна репутація і безперечна популярність - ось основні причини появи незліченної кількості копій, реплік, фейків. Одним словом - підробок.

Прийнявши рішення придбати ту чи іншу модель, кожен потенційний покупець задається питанням: «Як же відрізнити справжній швейцарський годинник від тих, які тільки зовні схожі на справжні?». Якщо ви бажаєте купити в Дніпрі оригінальний швейцарський годинник, без вагань можете скористатися вигідними пропозиціями від http://chronostyle.com.ua/chasy/, а нижче кілька цінних порад від експертів.

Справжній швейцарський годинник, або Swiss made

Таку назву можуть носити виключно ті вироби, які проходять збірку і тестування в Швейцарії, а вартість деталей швейцарського виготовлення, використовуваних для складання їх механізму, повинна перевищувати 50% вартісної суми механізму в цілому. Такі умови маркування клеймом Swiss made обумовлені на швейцарському законодавчому рівні ще в 1971 році.

Справжня швейцарська якість, або Swiss movement

Якщо Ви чуєте такий слоган, або бачите подібне маркування, знайте, що мова йде про годинник, зроблений за швейцарською ліцензією, але не в Швейцарії. Вироблені в іншій країні, такі екземпляри дійсно відрізняються гідною якістю. Перед покупкою переконаєтеся в тому, що клеймо Swiss movement виконано в єдиному шрифті, а букви не розрізняються за кольором. Це-гарантія відповідності.

Репліки, рімейки, фейки і копії швейцарських годинників

Як би не називали підприємливі генії торгівлі пропоновану модель, знайте, перед Вами - відверта підробка. Найчастіше такий виріб зовні дуже схожий на оригінальні швейцарські годинники. Тим більше, що на корпусі може красуватися клеймо, що нагадує Swiss made.

Чому саме нагадує? Справа в тому, що законом передбачено покарання за підробку даного знака: штрафні санкції (10 тисяч франків) і навіть позбавлення волі на строк до 1 року. Тому виробники неоригінальних годинників старанно змінюють порядок літер на клеймі, або втрачають-дублюють одну з них. Так можна уникнути проблем з законом (адже торгова марка не використовувалася), а неуважний покупець не відрізнить підробку від оригіналу (не звіривши кожну букву).

Документ, що засвідчує справжність

Справжній швейцарський годинник має паспорт. Саме його наявність і підтверджує справжність кожного примірника. Варто звернути увагу і на дані, зазначені в документі. Обов’язковий пунктик - це назва і контакти офіційного представництва, яка має право реалізації продукції. Якщо подібна інформація відсутня, швидше за все, Ви маєте справу з так званими «сірими дилерами», і при виникненні гарантійного випадку на ремонт або заміну годинника можна не розраховувати. Бути офіційним представником виробника справжніх швейцарських годинників - це престижно, і навряд чи магазин буде замовчувати про таку співпрацю.

Прочитання цієї статті, звичайно ж, не дає стовідсоткової гарантії в питанні придбання оригінального виробу, але додає шансів в успішності покупки. Знаючи, як «на око» визначити справжність, можна зробити правильний вибір і стати власником дійсно справжніх швейцарських годинників. А це - круто!