Основні правила догляду за сумкою з натуральної шкіри

Сумки, виготовлені зі шкіри, вже не одне десятиліття перебувають на самому піку моди і це зовсім не дивно. Адже тільки шкіра володіє цілим набором унікальних властивостей, що дозволяють модному аксесуару роками, і навіть десятиліттями радувати вас своєю присутністю.

Але для того, щоб зберегти гарний вигляд улюбленого клатча або сумки, особливо якщо йдеться про чудові чоловічі брендові моделі, пропоновані інтернет-магазином https://styleroyal.com.ua/sumki-muzhskie/, необхідно правильно за ним доглядати.

Як чистити шкіряну сумку

Догляд за шкіряною сумкою включає в себе обережне очищення по мірі забруднення. Вибір засобів, якими ви зможете скористатися, залежить від виду шкіри:

- гладку шкіру можна очистити м’якою ганчіркою або тампоном з вати, змоченим в мильному розчині. Сумки з подібної шкіри відрізняються стійкістю до забруднень і легкістю в очищенні;

- догляд за шкіряними сумками, виготовленими з жатої шкіри, відрізняється більшою складністю. Після очищення сумки мильним розчином з додаванням двох-трьох крапель нашатирного спирту обов’язково витріть шкіряну поверхню насухо. При великих забрудненнях не використовуйте щітки або губки з абразивною поверхнею або розчинники! Застосуйте спеціальні аерозолі по догляду за шкірою потрібної фактури.

Як зберегти рідний колір шкіряної сумки

Для того, щоб ваш ретельний догляд за шкірою, з якої виготовлена ​​ваша сумочка, не пропав даремно через втрату кольору, застосуєте наступні хитрості:

- сумку білого кольору протирайте збитою сумішшю молока і яєчного білка;

- чорним аксесуарам додасть блиск лимонний сік;

- коричневу сумку можна протерти віджатою через ганчірку кавовою гущею. Але будьте обережні, не застосовуйте цей засіб для світлих виробів.

Правильно зберігаємо сумки

Між сезонами правильний догляд за шкірою кальф полягає в дбайливому її зберіганні. Щоб сумочка зберегла свою рідну форму, обов’язково наповніть її зім’ятим папером перед тим, як прибрати в шафу. Пам’ятайте про те, що натуральна шкіра вкрай м’яка і на ній можуть залишитися некрасиві згини або заломи, якщо тримати її в зім’ятому стані.

Перед тим, як прибирати сумки, обов’язково помийте їх і дайте висохнути природним чином. Уникайте розташування сумочки поблизу джерела тепла, навіть якщо хочете прискорити її сушіння. Шкіра може потріскатися і деформуватися, що призведе до втрати не тільки зовнішнього вигляду аксесуара, але навіть його геометрії.

Оскільки догляд за сап’яновою шкірою не відрізняється принциповим чином від догляду за іншими видами шкіри, вимийте сумку перед тим, як її прибрати, висушіть і помістіть в спеціальні дихаючі мішечки. Вони можуть бути зшиті з льону або бавовни, а їх метою є збереження потрібної кількості вологи. У поліетилені шкіра може пересохнути і потріскатися.

Ретельно дотримуйтесь цих нескладних правил і сумка надовго залишиться у вашому гардеробі.