Податливий, як дерево, міцний, як моноліт: за що будівельники люблять газобетон

Власники заміських будинків, швидше за все, добре знають, що таке автоклавний газобетон - адже він затребуваний і серед будівельників-самоучок, і серед професійних бригад. У чому ж причина популярності цього матеріалу?

Автоклавний газобетон - пористий штучний камінь на основі цементу, кварцового піску і алюмінію. В процесі виробництва суміш інгредієнтів вспінюють воднем, потім їй дають затвердіти і загартовують водяною парою в спеціальних автоклавах. Звідси й назва. Цей матеріал не слід плутати з гідраційним газобетоном (він по-іншому твердне) або пінобетоном, при виготовленні якого використовують хімічні добавки.

А на сайті http://osm.kh.ua/catalog/stenovye-bloki-hoetten/ можна вигідно замовити якісний газобетон Hötten. Які основні переваги цього матеріалу?

Стінові блоки рівні, легкі і податливі

Вони мають майже ідеальну геометричну форму, недосяжну для цегли. Тому шви кладки виходять дуже тонкими - це дозволяє економити розчин, а також покращує теплоізоляцію і робить стіни будинку міцнішими. Автоклавний газобетон можна пиляти, свердлити і по-іншому обробляти звичайним ручним інструментом. З нього вирізують нестандартні елементи всіляких розмірів. «Чарівні бульбашки» всередині роблять матеріал дуже легким: блок розміром в 30 стандартних цегли важить менше 30 кілограмів.

Працювати з газобетоном настільки просто, що з цим впорається будь-який більш-менш майстерний дачник, не кажучи вже про досвідченого будівельника. Тому навіть в регіонах, де традиційно вважали за краще колоди або дерев’яний брус, заміські будинки все частіше зводять саме з нього.

Не всідається, не скрипить, стоїть вічно

Стіни з газобетону майже не дають усадку, на них не впливають погода і зміна сезонів. Якщо будинок побудований, просушений і оштукатурений, він буде стояти рівно і не перекоситься - на відміну від будівлі з дерева або на дерев’яному каркасі, з яким це цілком може статися.

Практика показала, що газобетонну кладку не потрібно обслуговувати або ремонтувати. Штукатурка або облицювання можуть відвалитися, але сама стіна буде практично вічною. Це доведено практикою.

Треба відзначити, що в новобудовах з газобетонних блоків роблять в основному перегородки та стіни, а в будинках висотою до п’яти поверхів їх використовують і для створення несучих стін.

Серед інших переваг матеріалу - відсутність резонансу по периметру конструкції і так званого «структурного скрипу», який виникає, коли дме поривчастий вітер або мешканці, не дай бог, починають ходити туди-сюди по приміщенню.

”Дихає” і добре зберігає тепло

Автоклавний газобетон схожий на дерево тим, що здатний випускати зайву вологу з приміщення назовні, так що всередині нічого не буде відволожуватися. При цьому він дуже добре тримає тепло і захищає від вітру. Досить одношарової стіни без додаткової ізоляції, щоб створити в приміщенні природний і комфортний для людини мікроклімат.

А ще газобетон - екологічно чистий і гіпоалергенний, так як, на відміну від хвойної деревини, не містить ніяких ароматичних сполук.