IronSource розробляє першу рекламу в доповненій реальності

Унікальні можливості доповненої реальності (AR) можуть стати новим видом рекламних технологій завдяки платформам Apple ARKit і Google ARCore. Компанія IronSource нещодавно анонсувала запуск першої в світі AR-реклами в мобільних іграх.

«Хороша ігрова реклама сьогодні - не банери, намальовані дизайнером, а поєднання даних, креативності та передових технологій для створення досвіду, який настільки ж затягує, як і сама гра, - пояснює глава IronSource Ден Грінберг. - Доповнена реальність - відмінний приклад, і вимагає для виробництва поєднання різноманітних умінь».

А от хороший приклад ефективної зовнішньої реклами демонструють фасадні вивіски від raiderpro.com, відразу видно, що це креативна, професійна робота!

Реклама розробляється і проводиться виключно на власній студії компанії Playworks Studio, підрозділі, яке використовує геймдизайн для створення привабливого для аудиторії маркетингового контенту.

«У нинішньому стані розробники не в змозі самі створювати AR-рекламу на нашій платформі», - каже Грінберг, тому команда, що складається з програмістів, дизайнерів, аніматорів і датологов працюють з 3D-матеріалами, які отримують від замовника.

«Я бачу AR як природну еволюцію мобільної реклами від пасивних форматів до інтерактивного досвіду», - каже Грінберг.
Готовий рекламний матеріал запускається в мережу. У IronSource одні з найбільших в індустрії мобільного відео SDK, більше 80 000 інтеграцій.

«З точки зору подачі матеріалу ми знаходимося в унікальному становищі, першими пропонуючи масштабну AR-рекламу, оскільки наш трафік усередині додатків дозволяє показувати її через IronSource SDK», - каже Грінберг.

Наприклад, перед очима користувачів виникають персонажі якоїсь популярної AR-ігри, в яких потрібно влучати файєрболамі, після чого йому пропонують встановити цю гру. Подібний досвід - якщо все зроблено на високому рівні - дає набагато більше занурення і сильніше впливає на споживача, пише Venture Beat.

А погано зроблена AR-реклама може стати кошмаром для користувача. Втім, на думку глави IronSource, сама природа AR захищає від настирливості звичайної реклами в додатках, яка заважає отримувати задоволення від гри. У користувачів AR є можливість управління доступом до камери, і вони самі вирішують, чи хочуть вони взаємодіяти з доповненою реальністю чи ні.

Варто зазначити, що за другий квартал 2017 року кількість компаній, які активно використовують технології доповненої реальності, зросла на 60%. AR все ще залишається галуззю, що розвивається, але аналітики пророкують, що в наступних кварталах кількість додатків в цій сфері буде тільки рости.