Як вибрати якісний європаркан: поради для споживачів

Щоб будь-яка покупка радувало довгий час, слід відповідально підійти до вибору, познайомитися з порадами, що допомагають відрізнити підробку від якісного продукту. Так само слід чинити і у випадку з вибором європаркана. Критерії вибору фахівці в даному випадку ділять на невидимі і явні.

Если вам требуется качественный красивый еврозабор, воспользуйтесь выгодными предложениями от компании Харьков БЕТОН. Также здесь вы можете заказать по наилучшей стоимости тротуарную плитку, шлакоблоки, железобетонные кольца, оригинальные элементы садово-парковой архитектуры.

Явні критерії

В першу чергу хочеться поговорити про явні критерії, які відразу стають помітними при огляді європаркана. На деяких огорожах даного виду при уважному вивченні можна помітити пори. Слід запам’ятати - це не допустимо! Поверхня якісного виробу повинна бути гладкою, глянсовою, що говорить про використання якісних вихідних матеріалів і дотриманні технологій виробництва.

Через років п’ять паркан з порами прийде в повну непридатність, тому як в ці пори буде заходити волога, вона при зміні температур розширюється, звужується і тим самим руйнує матеріал. З цієї ж причини не допустимими на європаркані є і тріщини. Виробник вважає паркан з тріщинами браком і часто продає його за ціною нижче собівартості. Перекупники купують продукт за безцінь і можуть видавати його за якісний виріб, а тому товар слід завжди дуже уважно оглядати.

При виборі паркану, увагу обов’язково слід звернути на розмір, який за стандартом становить 200 * 50 * 4 см. Якщо в найтовстішому місці товщина виявляється менше 3,5 см, то від такої покупки слід відмовитися, так як паркан є занадто тонким і крихким. За кольором паркану можна дізнатися про якість використаного матеріалу.

За стандартом слід використовувати цемент марки М500, який на виході дає змогу отримувати вироби білого кольору з трохи сіруватим відтінком. Темний колір говорить про використання цементу нижчої марки, а значить і міцність виробу буде меншою.

Невидимі критерії

Стандартна плита європаркана 200 * 50 * 4 см важить від 70 кг. Недобросовісні виробники, які бажають здешевити виробництво, продають плити вагою 50-60 кг. Такого результату їм вдається домогтися за рахунок заміни щебеню дрібної фракції, який коштує дорого, піском або відсівом. Вага може зменшуватися і за рахунок зменшення товщини забору, що робить його більш крихким.

Усередині якісного європаркана знаходиться сітка і пруток діаметром в 4 міліметри. Таке армування робить виріб міцнішим. Виробники, які бажають здешевити виробництво можуть використовувати матеріал для армування меншою міцності або навіть зовсім відмовитися від його використання. Перевірити якість армування можна тільки поспостерігавши за виробництвом європаркану конкретного виробника.