Літній раціон: 6 порад з правильного харчування

Погодьтеся, що літо - це ідеальний час для того, щоб переглянути свій раціон, почати правильно харчуватися і задуматися про схуднення. Полиці магазинів ломляться від великої кількості свіжих сезонних фруктів і овочів, а цінники вже не так кусаються, як взимку. Постає тільки одне питання: з чого почати?

1. Виключити з раціону хлібобулочні вироби, каву, м’ясо, молочну продукцію і дати організму трохи відпочити. Отримуйте вітаміни не з таблеток і аптек, а з фруктів, овочів і ягід, яких зараз дуже багато.

2. Спробуйте кожен день починати з смузі. Любов до них багатьох людей безмежна і абсолютно обґрунтована. Смузі вбирає в себе всі корисні властивості самого плоду, а його приготування дає простір для фантазії, можна поекспериментувати з інгредієнтами, наприклад. Однак рекомендується ретельно чистити фрукти і позбавлятися від шкірки, тому що саме в ній знаходяться всі пестициди.

3. Серпень - саме час включити в свій раціон сімейство баштанних - диню і кавун. Вони здебільшого складаються з води, яка нам так необхідна. Влітку корисно влаштовувати собі розвантажувальні дні, тобто цілий день їсти тільки диню або кавун. Це просто чудовий варіант для того, щоб злегка очистити себе і свій шлунок.

Однак ні в якому разі ці продукти не можна змішувати з іншою їжею і навіть один з одним. Особливо схильні до цієї спокуси люди в готелях all inclusive. Вони спочатку їдять м’ясо з картоплею, а потім на десерт кавун. Таким чином, в їхньому уявленні, вони допомагають своїм наповненого важкими вуглеводами шлунку, але це велика помилка. Перетравлювання кавуна займає близько 20 хвилин, а м’ясо перетравлюється до 7 годин, тому в організмі починається бродіння, яке викликає гази, здуття, прищі і в’ялість тіла.

4. Зараз час зелені. На прилавках і грядках її дуже багато. Зелень - це кисень, вона очищає кров, живить тіло, а крім того, в ній міститься відсоток білка, достатній для нашого організму влітку.

Зелень можна вживати по-різному. Можна додавати її в салати, а можна робити зелені смузі. Для смузі спробуйте використати шпинат. Шпинат не володіє яскраво-вираженим смаком, але в поєднанні з іншими інгредієнтами він перетворить ваш коктейль у справжню вітамінну бомбу!

5. Звичайно, не можна обійти увагою овочі. Вони обов’язково повинні виявитися на вашому столі у вигляді легких і смачних салатів. А ось варити і смажити овочі влітку не рекомендується. Намагайтеся якомога більше їсти натуральні продукти, зараз вони найсмачніші, найбільш насичені і вітамінізовані.

6. У спекотну пору року наш організм як ніколи потребує рідини. Перепади клімату під час подорожей, спека - все це призводить до зневоднення. Влітку необхідно випивати якомога більше води. Пам’ятайте, що кожна клітинка нашого організму, якщо не отримує достатню кількість води, відмирає, від цього шкіра стає сухою. Багато дівчат стикаються з цією проблемою. Перевірте самі: якщо у вас сухі локоточки або шкіра обличчя, то почніть пити більше води, і ви засяє зсередини.

Найголовніше - пам’ятайте, що всі перераховані вище продукти дають нам енергію, сили і бадьорість!

Поживний, смачний салат Цезарь, а також безліч інших чудових смаколиків по доступній вартості пропонує одеський інтернет-ресторан Рикша.