Як вибрати відеореєстратор для камер відеоспостереження

Якщо раніше відеоспостереження було швидше винятком і камери встановлювалися рідко, то сьогодні це загальнодоступний і популярний спосіб вирішити багато проблем. Відеокамери можна бачити не тільки на складах і підприємствах, а й у будинках, автомобілях, на дорогах.

Встановлені в будинку камери відеоспостереження допоможуть власникам уникнути крадіжок або ж записи послужать швидкому розкриттю злого умислу. Бізнесменам відеоспостереження допомагає забезпечувати безпеку, а також контролювати роботу співробітників. Водіям відеореєстратори допомагають вирішувати складні ситуації на дорозі і розібратися в разі аварії. А ще деякі види відеореєстраторів ефективні в якості фотопасток, ось тут https://technomarket.biz.ua/78-fotolovushki можна детальніше ознайомитись з цими пристроями.

Комплекс системи відеоспостереження складається з камер, розміщених в важливих місцях, що дозволяють мати максимальний огляд, а також контрольного обладнання. Саме на такі пристрої, які називаються відеореєстраторами, надходить сигнал, після чого виводиться на монітор і, якщо потрібно, проводиться запис на жорсткий диск.

Основне завдання відеореєстратора - якісний запис на диск відеоматеріалу, знятого відеокамерами. Процедура запису майже ідентична і складається з таких основних етапів:

- Виділення ділянки або ділянок, що мають однакову передачу кольору і освітлення.

- Стиснення цих ділянок.

- Запис зображення на диск.

Зображення може мати різну якість, адже різне устаткування зчитує інформацію по - своєму, втрачаючи при запису чи деталь, то чи контур, то чи обриси предметів. Природно, що при цьому буде помітно спотворення кольору. Якщо вибір впаде на відеореєстратор з малою продуктивністю, у покупця буде нечітке, а значить - неякісне зображення.

Але цього можна уникнути. Вибір повинен зупинятися на потужних моделях, які оснащені процесором і чіпом для обробки відеосигналу, які встигають записувати численні дрібні деталі. Тоді відео матиме високу різкість, а спотворень кольорів взагалі не буде. Якщо і будуть, то дуже незначні, ледь помітні.

Висновок: найкращий відеореєстратор не той, який відразу виводить на монітор красиву чітку картинку, а той, який цю картинку як можна чіткіше записує на жорсткий диск.

Сьогодні відомі два види відеореєстраторів: аналогові і цифрові (IP). Перші значно дешевше других, а також відрізняються простотою при установці і настройці.

Аналогові відеореєстратори

Аналогові відеореєстратори застосовуються для спостережень в маленьких приміщеннях і для незначних площ. Встановити такий відеореєстратор можна на складі, стоянці авто, в кафе або офісі. Найпростішим зразком аналогового реєстратора вважається відео-домофон. Комплектується він, як правило:

- Камерою.

- Екраном монітора.

- Записуючим пристроєм (жорстким диском).

Схема роботи такого пристрою виглядає так: сигнал надходить на виту пару, що повністю виключає налагодження цифрової передачі даних.

Попит аналогових відеореєстраторів великий через їх цінову доступність і легкість налаштувань, але отримані картинки мають дуже низьку якість. Цифрові дають якість набагато вище.

IP відеореєстратори

Цифрові відеореєстратори оснащені IP камерами, що підключаються до мережі, тому можуть дати високоякісні зображення і великий обсяг записаних матеріалів.

Якщо застосовується цифровий реєстратор, це дає можливість оснащення об’єкта не однієї, а 4,8, 12 і навіть 32 камерами. В результаті таких дій залишиться не так вже й багато зон, за якими не ведеться спостереження, а іноді таких зон і зовсім не залишається. Тут все буде залежати від продуманості розстановки камер по периметру оглядається площі і особливостей даної території.

За підтримки відеореєстратором бездротової передачі даних (наявність Wi-Fi адаптера), можливе спостереження за допомогою мережі інтернет.

До реєстратору можна підключити таку кількість камер, яке необхідно і він здатний обслужити:

- 4-канальний відеореєстратор підійде для домашнього спостереження. Щоб обхопити основні зони, 4 камер буде досить для охорони невеликого будинку або 1-2-ухкомнатной квартири.

- 8-канальний потрібен в тому випадку, коли будинок великий, а в квартирі багато кімнат. Так само наявність 8 камер влаштує власників маленьких магазинів.

- Реєстратори на 16 або 32 камери встановлюються в супермаркетах, на складських територіях або на підприємствах. Такі пристрої мають 6 і більше відсіків для жорстких дисків. Програмне обладнання тут зазвичай спеціальне.