Збираємо дитину до школи: особливості вибору канцтоварів і рюкзака

Перше вересня не за горами. Як не розоритися на шкільних базарах і зібрати дитину в школу? Звичайно, щоб заощадити всерйоз, закуповувати все необхідне треба було раніше - взимку або в кінці навчального року. Але якщо і зараз знати деякі хитрощі, сімейний бюджет постраждає куди менше. Отже, як зібрати дитину в школу на 1 вересня?

Канцтовари

Для початку не поспішайте з покупкою деяких речей. По-перше, ваш клас вибере батьківський комітет, і, можливо, саме він візьме на себе обовязок купувати зошити-обкладинки. По-друге, у класного керівника можуть бути свої особливі уявлення про прекрасне, і він (а найчастіше - вона) захоче, щоб весь клас писав в однакових щоденниках з ялинкою на кожній сторінці.

Пенал. Краще, якщо він буде м’яким і невеликим. Не займе багато місця і не стане гриміти об парту - це може вивести з себе самого терплячого вчителя. Не беріть пенал з наповненням - тобто той, куди виробники вже вклали ручки, фломастери, олівці, лінійки і т. д. Половина цих дрібниць не знадобиться.

Що потрібно учневі початкових класів в пеналі? Дві ручки, два простих олівця, ластик, лінійка, три кольорових олівця - червоний, синій, зелений, щоб відзначати звуки на уроці української мови. В принципі це все!

Точилка потрібна тільки вдома - в пеналі ж два олівця. В школу її дитині краще не давати - втратить.

Якщо не шкода грошей, точилку краще купити велику, стаціонарну. Крутнув два рази важіль - гострий олівець готовий.

Канцтовари (зошити, обкладинки, ручки) краще вибирати найпростіші, без модних малюнків, «героїв» і принтів щоб не відволікати від уроку. До речі, нейтральні кольори дешевші.

Кольорові олівці. Дитині на уроки знадобиться ще упаковка для малювання. Тут теж можна заощадити, якщо не купувати величезну пачку в 36 кольорів. Кому потрібні п’ять відтінків рожевого? Візьміть 12 кольорів, цього достатньо.

До речі, учневі початкової школи непогано наклеїти в підручники і великі зошити стрічки-закладки: дитина швидше буде орієнтуватися в матеріалі.

Рюкзак

Вже доведено: найнижчі ціни на шкільні сумки в лютому. Ця інформація стане в нагоді, але вже на майбутнє. Якщо взимку не купили, зараз заплатите більше. Верхньої межі ціни на рюкзаки, здається, не існує. Хороший рюкзак з жорсткою ортопедичною спинкою, оптимальної ваги не може коштувати надто дешево.

Яким повинен бути рюкзак?

- Вага повністю укомплектованого рюкзака не повинна перевищувати 2 кг для учня початкової школи. Так що порожній просто зобов’язаний важити не більше 900 - 1000 грам.

- Ширина лямок не менше 4 см. Ідеально - 5 см.

- Жорстка ортопедична спинка з м’якою прокладкою, з хорошою вентиляцією.

- Рюкзак повинен бути зроблений з щільного водовідштовхувального матеріалу.

Ціна повністю залежить від ваших примх. Але досвід показує, що сумки за ціною 500-800 грн цілком здатні прослужити кілька років.