Бітумна черепиця - ідеальне рішення в будівництві будинку мрії

Бітумна черепиця використовується в будівництві з початку минулого століття і є визнаним лідером серед аналогів. При всіх своїх перевагах вона має головний плюс - дозволяє згладити всі недоліки покрівель з геометричними порушеннями або деформованими скатами при усадці будинку.

Давайте розглянемо в цьому огляді докладніше, які ж особливості і переваги бітумної черепиці, а тут www.tegola.ua її можна купити за прийнятними цінами.

В чому секрет?

Цей різновид покрівельного матеріалу нерідко називають покрівельною плиткою або шігласом. Бітумна черепиця робиться у формі пелюсток, кожен з яких складається зі складеного в кілька шарів склополотна, просоченого з обох сторін бітумом. Пелюстки склеюються в єдине панно, надійно захищаючи будинок від дощів і снігу.

Поверхня покривається мінеральною крихтою всіх можливих кольорів або базальтовим гранулятом. На фінальному етапі на нижню поверхню накладається легкознімна силіконова плівка.

Суцільні плюси

Саме така унікальна технологія ось уже сто років дозволяє бітумній черепиці утримувати лідерство. А тепер давайте докладніше про плюси цього виду покрівельного матеріалу:

- Простота в монтажі. Бітумні листи кладуться один на одного. Єдина вимога: ухил даху не повинен становити менше 12 градусів.

- Економічність. При грамотному професійному укладанні витрати будуть мінімальними, а відходів практично не залишатиметься. Особливо цей плюс оцінять власники будинків зі складною архітектурою. Звідси випливає ще один плюс - економія фінансів.

- Ідеальні експлуатаційні характеристики. Бітумній черепиці не страшні волога, мох, грибок. Вона прекрасно утримує тепло і не страждає від температурних коливань, які в наших широтах можуть бути дуже різкими, а також не втрачає початкового кольору на сонці, а ще дарує гарну шумоізоляцію.

- Безпека для здоров’я людини. Бітумна черепиця перевіряється на відповідність усім європейським нормам і проходить їх, будучи екологічним матеріалом. Звичайно, якщо зроблена перевіреної фірмою, яка дорожить репутацією.

- Не потребує додаткових витрат. Вибравши цей покрівельний матеріал, не потрібно буде думати про покупку снігозатримувальних пристосувань або горомоотвода.