Чи варто брати кредит через інтернет, і на що звертати увагу

Взяти кредит в інтернеті в умовах сучасних технологій, що динамічно розвиваються - річ буденна. Як замовити подарунок коханій в інтернет-магазині або тур по Європі через онлайн перевізника. Світ глобалізується, а значить, оптимізуються процеси, які раніше забирали достатньо часу і сил. Незважаючи на зростаючу популярність серед населення мікрофінансової послуги «кредит в інтернеті» - є кілька ризиків, які можуть як мінімум позбавити позичальника грошей.

Чи безпечно брати кредити через інтернет?

Однак зі спрощенням життя виникає інша проблема - надлишок вибору. На споживача щодня з усіх боків обрушуються тонни інформації, розібратися в якій часом буває надто складно. Повертаючись до нашої теми, відзначимо, що достаток на ринку мікрофінансових послуг різних кредиторів може заплутати позичальника. І закономірне запитання - чи варто брати кредит через інтернет і де конкретно.

Боятися оформляти позику в режимі онлайн не варто. Якщо ж сумніваєтесь, то на сторінці сайту zajm-onlain ви знайдете контактні дані про перевірені, з хорошою репутацією українські МФО. Тим більше, безпека кредитів через інтернет, як правило, висока, і ризик «витоку» даних клієнта третім особам мінімальний. Але через появу на ринку різноманітних шахрайських контор, активного хакерства убезпечити себе від непорозумінь все ж потрібно.

Візьміть на озброєння наступні поради

- Пам’ятайте, що швидка позика за допомогою невідомих і неперевірених кредитних організацій - завжди лотерея. Дізнайтеся, чи зареєстрована обрана вами МФО в реєстрі учасників фінансових ринків.

- Не погоджуйтеся на передоплату. Деякі недобросовісні кредитори вимагають авансом внесення на їх рахунок частину кредитної суми, яку потрібно погасити.

- Незважаючи на лояльність з боку кредитних компаній щодо клієнтів - відсутність збору багатьох документів, все ж для посвідчення вашої особи знадобляться паспорт і ІПН. А це як-не-як конфіденційна інформація, розголошувати яку можна тільки справжнім кредиторам. Тому перш ніж заповнити поля з особистими даними, переконайтеся, кому ви ці дані передаєте. Як мінімум, дізнайтеся фізичну адресу і контактний телефон компанії.

- Не забудьте про існування кредитного договору, який перш, ніж підписати, уважно вивчіть.

Як взяти кредит в інтернеті

Інструкція досить проста. Щоб швидко отримати гроші на банківську карту (при бажанні - можна і готівкою, завітавши до офісу компанії), слід:

- Заповнити анкету з актуальною інформацією на сайті кредитора.

- Скориставшись кредитним калькулятором, розрахувати суму позики, відсотки і термін оплати боргу.

- Ознайомитися з кредитним договором в особистому кабінеті і поставити електронний підпис. Тепер ваша заявка сформована і відправлена ​​на розгляд. Як правило, протягом 5 хвилин вам приходить відповідь у вигляді смс або телефонного дзвінка.

- Переказ грошей відбудеться відразу після схвалення запиту.

Якщо ж ви хочете взяти кредит у приватного позикодавця - просто залиште заявку на сайті-зібранні кредитних операторів, вказавши детальну інформацію про себе, про цілі позики, розмір суми і терміну погашення. Не зайвим буде додати довідку про доходи з місця роботи.