Неприємний запах з кондиціонера. Шукаємо причини і способи усунення

Кондиціонер чудово очищає і регулює вологість повітря, створює комфортний температурний режим в приміщенні. Але всі його переваги перекреслюються, якщо після включення кімната наповнюється неприємним, а іноді нестерпним запахом. Щоб кондиціонер не висів на стіні просто для декору, необхідно вилікувати його «несвіже дихання».

Загальні причини неприємного запаху з кондиціонера

Поява неприємного запаху з кондиціонера може бути обумовлено декількома причинами:

- Довга перерва в роботі приладу, наприклад, якщо кондиціонером користуються тільки в літній період. Тому, щоб знизити ризик появи сторонніх запахів - включайте його частіше.

- Не виконуються потрібні дії по догляду. Його регулярно необхідно розбирати, чистити, промивати. Звичайно, ця робота трудомістка, але при правильному догляді кондиціонера повітря в кімнаті завжди буде чистим і свіжим.

- Несвоєчасна заміна фільтрів також позначається не кращим чином на появу незрозумілих ароматів. В цьому випадку рекомендується під час міняти фільтри.

Якщо при включенні приладу ніс вловив сторонні запахи, не треба панікувати. Необхідно виявити, що за «аромат» виділяє кондиціонер:

Запах пластмаси

Зазвичай відчувається при першому включення щойно встановленого приладу. Цим недоліком частіше грішать дешеві моделі. Запах зникає через кілька днів використання і не вважається показником несправності приладу. Однак слід упевнитися, що пластик не плавиться в самій спліт-системи (зазвичай в режимі нагрівання). Таке може бути при використанні низькоякісної пластмаси при виробництві кондиціонерів.

Запах горілої ізоляції

При включенні відчули запах горілого? Негайно вимкніть прилад з електричної розетки. Можливо, сталося перегорання проводки, яке до того ж може призвести до пожежі. Для вирішення цієї проблеми викликають фахівця.

Гнильний запах або запах вогкості

Один з поширених запахів, який доставляє незручності більшості володарів кондиціонерів. Джерелом цього запаху є бактерії і цвілеві грибки, що селяться всередині приладу. Оскільки в кондиціонері завжди утворюється конденсат - вода, що є ідеальним середовищем для розвитку різноманітних мікроорганізмів, то ризик появи запаху високий.

При постійній роботі, конденсат через дренажну систему зливається. У разі, коли прилад давно не включався, частина конденсату залишається всередині і створюється ідеальне середовище для розвитку грибків і бактерій, адже для їх росту потрібно тільки тепло і вогкість.

Щоб уникнути скупчення рідини, отже, позбавити мікроорганізми довкілля, правильно встановлюйте прилад. Помилки при монтажі можуть привести до утворення застою рідини, що є поштовхом до виникнення смороду. Для вирішення проблеми можна зробити наступні кроки:

- Якщо кондиціонер не працював довгий час, то перш ніж його включити, необхідно внутрішню частину приладу добре промити від грибків, продезінфікувати і висушити.

- Деякі моделі мають функцію, яка знижує ризик розвитку цвілі. Вона полягає в тому, що вентилятор вимикається не відразу, а продовжує працювати ще якийсь час. Таким чином, кондиціонер сам позбавляється від зайвої вологи всередині.

Дезінфекція антибактеріальними засобами

Антибактеріальні засоби купляють в спеціалізованих магазинах. Його розпилюють в місці, де відбувається забір повітря для охолодження. Разом з потоком повітря крапельки проникають в дренажну систему і впливають на мікроорганізми. Зазвичай цього достатньо, щоб бактерії і цвілеві грибки загинули, а разом з ними і зник гнильний запах.

Якщо ви бажаєте купити дешевый кондиціонер в Києві, скористайтесь вигідними пропозиціями від компанії Japan-Aircon. Саме тут ви можете придбати якісні японські системи кондиціонування і інше кліматичне обладнання по найкращій в Україні вартості.