Поради експертів щодо миття натяжних стель

Привабливий зовнішній вигляд, помірна вартість і простий догляд зробили натяжні стелі досить популярними серед наших співвітчизників. Вони здатні облагородити будь-який інтер'єр і тривалий час зберігати свій первозданний вигляд. Але періодично у будь-якої господині виникає питання: як мити натяжні стелі?

Постараємося докладно розглянути, як правильно чистити різні види поверхонь і які речовини використовувати при цьому. Якщо ж ви ще не придбали натяжну стелю, і вагаєтесь у своєму виборі, скористайтесь по посиланню натяжной потолок харьков вигідними пропозиціями від інтернет-магазину potolokmarket.com.ua.

Глянцева стеля

Основна умова миття будь-якої натяжної стелі: не застосовуйте жорсткі губки або щітки і попередньо зніміть ювелірні вироби з рук, так як це може пошкодити плівку або натягнуту тканину.

Вимити її можна звичайною чистою водою. Важливо лише вчасно міняти каламутну воду на свіжу. Якщо вас турбує пилюка, то можна скористатися пилососом: накрити і закріпити на щітці м’яку ганчірку і пропилососити через неї.

Але якщо стеля змонтована в кухні, на лоджії або балконі, то так її очистити не вийде. Для цього рекомендуємо використовувати водний розчин з натертого господарського мила або рідини для миття посуду, в якій немає барвників.

Мити натяжні стелі можна за допомогою засобів для очищення дзеркальних і скляних виробів на основі нашатирного спирту. Після вологої обробки її потрібно насухо витерти мікрофіброю або дуже м’якою серветкою. Але не робіть рухи «по колу»: вони тільки додадуть розводів.

Матова стеля

На відміну від глянцевих, на матових плівках практично непомітні розводи, але мити їх все ж слід дбайливо. Не використовуйте побутову хімію з абразивними складовими і жорсткі щітки, вони залишають на поверхні глибокі подряпини. Вода повинна бути приблизно 30-40 ° С, в неї можна додати пральний порошок для ручного прання або звичайне господарське мило. Проводити губкою рекомендується справа наліво і назад. Якщо конструкція змонтована з декількох полотен, то чистити шов потрібно вздовж, а не поперек нього. Для зручності миття можна застосувати м’яку швабру.

Сатинова стеля

Сатинова плівка - це середній варіант між глянцевим виробом і матовим, тому для їх очищення використовуються ті ж суміші, що і для інших покриттів. Основна його перевага - фактура, яка приховує розводи, але при певному освітленні вони все ж можуть бути помітні. Що б їх усунути, скористайтеся нашатирним спиртом, розведеним у воді в співвідношенні 1:10. Нанесіть трохи складу на м’яку ганчірочку і рухами вперед-назад протріть всю поверхню.

Стеля з тканини

Такі поверхні не менше вибагливі, ніж вироби з полівінілхлоридного полотна, тому їх слід витирати обережно і без сильного натиску. При очищенні не можна застосовувати грубі матеріали, абразивні речовини і мильні засоби з різними барвниками. Тканину не рекомендується витирати круговими рухами і тривалий час натирати одну і ту ж частину, так як це деформує полотно.

Використовуйте класичний мильний розчин на основі рідини для миття посуду, господарського мила або м’якого порошку і ретельно вимивайте мильний розчин.