Особливості та переваги технології лиття пластмас

Лиття пластмас - одна з найпоширеніших і затребуваних технологій, по якій виготовляються всілякі пластикові вироби. Технологічний процес вимагає застосування особливих форм, які зумовлюють певні параметри лиття.

Найбільш часто на виробництві застосовують метод лиття в силіконові форми, які коштують дешевше металевих. Особливості матеріалу дозволяють максимально точно відтворювати розміри і контури, незалежно від конструктивної складності вироби.

Переваги технології

Одна з переваг лиття пластмас в силіконові форми - можливість застосування матеріалів з відповідними характеристиками. Застосовувані на виробництві поліуретани забезпечують такі властивості і переваги готових виробів:

- висока ступінь удароміцності і еластичності;

- стійкість до вологи;

- переносимість впливу високих температур;

- можливість фарбування;

- мінімальна токсичність;

- несхильність агресивних середовищ;

- зносостійкість.

На початковому етапі за допомогою 3D-принтера або іншим способом створюється необхідна деталь, після чого її заливають силіконом. Після виймання виробу виходить точна силіконова форма, яку згодом заливають поліуретаном.

Технології лиття пластмас

Виробництво виробів з пластмаси передбачає застосування одного з трьох методів лиття, серед яких можна виділити наступні:

- інжекторний;

- інтрузінний;

- інжекційно-газовий;

- багатокомпонентний.

Найбільш поширений перший спосіб, при якому розплавлений матеріал під тиском вводять в форму в лічені секунди. Головна перевага технології полягає в можливості виготовлення навіть складних виробів зі стінками різної товщини.

Інтрузійна технологія застосовується для лиття найпростіших товстостінних деталей. Завдяки тиску, розплав за допомогою особливого пристосування надходить в форму. Після її заповнення процес зупиняється, а потім по осі розплав подливается в форму для природної усадки в процесі охолодження.

Інжекційно-газовий спосіб лиття пластмас з’явився порівняно недавно і його застосовують для виготовлення великих деталей. Форму на 80% заповнюють розплавом інжекторним методом, а потім на масу впливають сумішшю азоту з вуглекислим газом, завдяки чому вона заповнює порожнечі. Після цього доливають решту матеріалу.

Багатокомпонентна технологія вважається комбінованої, так як дозволяє отримувати деталі різних кольорів і поєднувати різні матеріали.

Де застосовують лиття пластмас?

Технологію лиття пластмас застосовують для виготовлення різної продукції:

- пакувальні вироби;

- автомобільні деталі;

- музичні інструменти;

- пластикові меблі;

- різноманітні контейнери;

- корпуси побутової техніки та електроніки.

Це лише деякі області застосування лиття пластмас, але існують і багато інших виробничі сфери, в яких неможливо обійтися без цієї технології.

ООО “ПОЛИГРАММ” предлагает услугу литье пластмасс под давлением украина, а также штамповку металла, изготовление и реставрация штампов и прессформ. Цены доступные, качество гарантировано, индивидуальный подход к каждому клиенту.